Συστατικά

2 κ. σούπας βούτυρο μαλακωμένο
6 μεγάλα αυγά χτυπημένα
1 1/2 φλ. γάλα πλήρες
1/2 φλ μαύρη ζάχαρη
1 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κ. γλυκού κανέλα
1 πρέζα αλάτι
1 ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
500 gr φράουλες σε κύβους
άχνη ζάχαρη

Τρόπος μαγειρέματος

Άλειψε ελαφρώς ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο 20 cm με μία κουταλιά βούτυρο. Σε ένα μπολ ανακάτεψε τα αυγά με το γάλα, τη ζάχαρη, τη βανίλια, την κανέλα και το αλάτι.

Βάλε μία φέτα ψωμιού σε μια καθαρή επιφάνεια και με τη βοήθεια του πλάστη “άνοιξέ” το, ώστε να γίνει πλακέ. Πρόσθεσε πάνω στο ψωμί δύο κουταλάκια από την ψιλοκομμένη φράουλα και τύλιξέ το σε ρολάκι.

Με προσοχή κόψε το ρολό σε δύο κομμάτια και έπειτα βούτηξέ τα στο μείγμα αυγών. Επανέλαβε τη διαδικασία με το υπόλοιπο ψωμί και τοποθέτησε κάθε ρολό στο ταψί σε όρθια θέση.

Περίχυσε τα ρολά με όσο μείγμα αυγών έχει μείνει, βάλε το ταψί στο ψυγείο για μία ώρα και προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Κάλυψε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήσε για περίπου μισή ώρα. Βγάλε το ταψί από το φούρνο, αφαίρεσε το αλουμινόχαρτο και ρίξε κουταλίτσες από το βούτυρο που έχει μείνει σε διάφορα σημεία.

Ξαναβάλε το ταψί στο φούρνο και και ψήσε για άλλα 10 λεπτά. Άφησε το γλυκό να κρυώσει ελαφρώς και πασπάλισε με τη ζάχαρη άχνη πριν σερβίρεις.