Πίτα με ανθότυρο και μέλι
Ένα παραδοσιακό γλύκισμα
Υλικά
1 κιλο μυζήθρα (ανθότυρο μαλακό)
1 κούπα μέλι
1 1/2 κούπα ζάχαρη
6 αβγά
βούτυρο και αλεύρι για το ταψί
Οδηγίες
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας. Θριματίζουμε σε ένα μπόλ το ανθότυρο με το πιρούνι.
Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει πολτός. Προσθέτουμε τη ζάχαρη (αν θελετε), και ενα ενα τα αβγά. Χτυπάμε καλά να ενωθούν καλά τα υλικά.
Μεταφέρουμε το μείγμα μας σε καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι. Ψήνουμε για 45' στους 180 βαθμούς. Ελέγχουμε με το μαχαίρι αν ειναι στεγνό.