Υλικά για τη Ζύμη

175 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

85 γρ βούτυρο αγελάδος πολύ κρύο

3 κουταλιές σούπας άχνη ζάχαρη

1/4 κουτ. γλυκού αλάτι

Υλικά για την Κρέμα Λεμονιού

5 κρόκοι αυγών

200γρ ζάχαρη

125γρ χυμό λεμονιού

370γρ νερό

30γρ κορν φλάουρ

Ξύσμα ενός λεμονιού

55γρ βούτυρο

Υλικά για τη Μαρέγκα

200γρ ασπράδια αυγών

300γρ ζάχαρη

3 κουταλιές της σούπας γλυκόζη

Διαδικασία για τη Ζύμη

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το βούτυρο, την άχνη ζάχαρη και το αλάτι και ζυμώνουμε. Όταν πάρουμε ένα μίγμα από χοντρά ψίχουλα τότε ρίχνουμε και το νερό (μπορεί να μην χρειαστεί όλο) και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ζύμη που να πλάθεται. Στρώνουμε σε μια ταρτιέρα 24 εκ τη ζύμη με τα χέρια μας και πιέζουμε στην άκρη φτιάχνοντας έναν φράχτη γύρω γύρω. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον. Βγάζουμε από το ψυγείο την ταρτιέρα και τοποθετούμε από πάνω ένα κομμάτι λαδόκολλας να καλύπτει όλη την επιφάνεια της τάρτας και ρίχνουμε ρύζι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 c για 20 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρούμε τη λαδόκολλα με το ρύζι και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει.

Διαδικασία για την Κρέμα Λεμονιού

Όση ώρα ψήνεται η τάρτα ετοιμάζουμε την κρέμα λεμονιού. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί προσθέτουμε τα αυγά, το χυμό, το ξύσμα και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα μας. Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα, την περνάμε από σήτα. Σε ένα μπολ έχουμε βάλει το βούτυρο και ένα μεγάλο σουρωτήρι ρίχνουμε την κρέμα και σουρώνουμε για να απομακρύνουμε το ξύσμα και τυχόν ίνες από τα αυγά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ενσωματωθεί το βούτυρο. Ρίχνουμε πάνω από τη ψημένη τάρτα.

Διαδικασία για τη Μαρέγκα

Σε ένα ανοξείδωτο μπολ βάζουμε τα ασπράδια και ρίχνουμε τη ζάχαρη κατόπιν προσθέτουμε τη γλυκόζη και τοποθετούμε σε μπεν μαρί ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αφρίσει το μίγμα μας και να γίνει πολύ λεπτό περίπου 5 λεπτά θα χρειαστούν (προσοχή μη βράσει το ασπράδι). Στη συνέχεια τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να σφίξει η μαρέγκα σαν σαντιγί. Τοποθετούμε σε μια σακούλα κορνέ και κάνουμε μικρές ροζέτες πάνω από την τάρτα έπειτα καίμε με φλόγιστρο ελαφρά.

πηγή:tastyday.gr