Υλικά

600 γρ. γαρίδες μέτριες προς μεγάλες, φρέσκιες ή κατεψυγμένες με το κέλυφος, ωμές
2 κ.σ. μουστάρδα με σιναπόσπορο
1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
1 κ.σ. μέλι (όχι γεμάτη)
3/4 φλ.τσ. λευκό κρασί Λήμνος
2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη σαλάτα:

2 σαλάτες
1 λόλα πράσινη
1/2 ματσάκι άγρια ρόκα
1/4 κ. σπανάκι baby
1/3 φλ.τσ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
1 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν
αλάτι, πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τις γαρίδες ωμές, κρατώντας τα κεφάλια και τις ουρές. Βάζουμε σε μέτριο τηγάνι το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τις γαρίδες γιά 1' από κάθε πλευρά. Ρίχνουμε το τζίντζερ και σβήνουμε με το κρασί.

Αφήνουμε να εξατμιστεί σε δυνατή φωτιά, μετά τη χαμηλώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μείνει ελάχιστη σάλτσα.

Αφαιρούμε τα κεφάλια και προσθέτουμε τη μουστάρδα, τη σόγια και το μέλι, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε γιά 2' σε μέτρια φωτιά, μέχρι να τυλιχθούν οι γαρίδες με τη σάλτσα και βγάζουμε από τη φωτιά. Ετοιμάζουμε τη σαλάτα κόβοντας με τα δάχτυλα τα σαλατικά. Χτυπάμε καλά τα υλικά του ντρέσινγκ και το ανακατεύουμε πολύ καλά με τη σαλάτα.

Τη σερβίρουμε σε μεγάλη, απλωτή σαλατιέρα, με τις γαρίδες και τη σάλτσα τους από πάνω.