Υλικά


Μακαρόνια φαρφάλες 300 γρ βρασμένα
Τυρί φέτα 150 γρ σε κύβους
Κασσέρι 150 γρ σε κύβους
Ελιές Καλαμών 7 τεμ
Ελιές πράσινες 7 τεμ
Ντομάτα λιαστή 3 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένη
Μαϊιντανός 3 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος
Μπούκοβο λίγο
Ρίγανη λίγο
Αλάτι - πιπέρι λίγο
Ελαιόλαδο 3 κουταλιές σούπας

Για το ντρέσινγκ

Βαλσάμικο 3 κουταλιές σούπας
Ελαιόλαδο 1/2 φλυτζάνι τσαγιού
Σκόρδο 1 σκελίδα ψιλοκομμένη
Αλάτι

Οδηγίες

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και λίγο αλάτι , μόλις αρχίσει να βράζει βάζουμε τις φαρφάλες , τις βράζουμε για 8 λεπτά ανακατεύοντας ενδιάμεσα να μην κολλήσουν και μόλις βράσουν τις σουρώνουμε να στραγγίξουν. Στην κατσαρόλα που τις βράσαμε βάζουμε τις 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, προσθέτουμε τις φαρφάλες, τις αλατίζουμε ελαφρώς, ανακατεύουμε να πάρουν γεύση από το ελαιόλαδο και τις βάζουμε σε γυάλινη σαλατιέρα.Προσθέτουμε μέσα την φέτα σε κύβους, το κασσέρι σε κύβους ,τις ελιές, την λιαστή ντομάτα σε κομματάκια,τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, ανακατεύουμε όλα τα υλικά με το χέρι μας απαλά και ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ. Βάζουμε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο,το βαλσάμικο, το σκόρδο, λίγο αλάτι και τα χτυπάμε καλά να αφρατέψει το μείγμα μας. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ την σαλάτα μας, ανακατεύουμε και τέλος πασπαλίζουμε με μπούκοβο και είναι έτοιμη να την απολαύσουμε.

πηγή:chefoulis.gr