Γευστική μεσογειακή μακαρονοσαλάτα
shjqkkb07n30k8nq0v8b
Γεύσεις

Γευστική μεσογειακή μακαρονοσαλάτα

Δροσιστική σαλάτα που μυρίζει Ελλάδα

Υλικά


Μακαρόνια φαρφάλες 300 γρ βρασμένα
Τυρί φέτα 150 γρ σε κύβους
Κασσέρι 150 γρ σε κύβους
Ελιές Καλαμών 7 τεμ
Ελιές πράσινες 7 τεμ
Ντομάτα λιαστή 3 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένη
Μαϊιντανός 3 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος
Μπούκοβο λίγο
Ρίγανη λίγο
Αλάτι - πιπέρι λίγο
Ελαιόλαδο 3 κουταλιές σούπας

Για το ντρέσινγκ

Βαλσάμικο 3 κουταλιές σούπας
Ελαιόλαδο 1/2 φλυτζάνι τσαγιού
Σκόρδο 1 σκελίδα ψιλοκομμένη
Αλάτι

Οδηγίες

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και λίγο αλάτι , μόλις αρχίσει να βράζει βάζουμε τις φαρφάλες , τις βράζουμε για 8 λεπτά ανακατεύοντας ενδιάμεσα να μην κολλήσουν και μόλις βράσουν τις σουρώνουμε να στραγγίξουν. Στην κατσαρόλα που τις βράσαμε βάζουμε τις 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, προσθέτουμε τις φαρφάλες, τις αλατίζουμε ελαφρώς, ανακατεύουμε να πάρουν γεύση από το ελαιόλαδο και τις βάζουμε σε γυάλινη σαλατιέρα.Προσθέτουμε μέσα την φέτα σε κύβους, το κασσέρι σε κύβους ,τις ελιές, την λιαστή ντομάτα σε κομματάκια,τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, ανακατεύουμε όλα τα υλικά με το χέρι μας απαλά και ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ. Βάζουμε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο,το βαλσάμικο, το σκόρδο, λίγο αλάτι και τα χτυπάμε καλά να αφρατέψει το μείγμα μας. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ την σαλάτα μας, ανακατεύουμε και τέλος πασπαλίζουμε με μπούκοβο και είναι έτοιμη να την απολαύσουμε.

πηγή:chefoulis.gr

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα