Υλικά

Ζυμαρικά βίδες 1/2 πακέτο (ή κοχυλάκι ή πένες)
Κιμάς μοσχαρίσιος 250 γρ
Κρεμμύδι ξερό 1 μεγάλο ψιλοκομμένο
Βούτυρο 2 κουταλιές σούπας
Ντομάτες 2 ψιλοκομμένες
Ντοματοπολτός 1 κουταλάκι γλυκού
Αλάτι- πιπέρι-κανέλα
Γιαούρτι 200 γρ
Αυγά 2 τεμ
Κασέρι 150 γρ τριμμένο
Μοσχοκάρυδο λίγο
Ζάχαρη λίγο

Οδηγίες

Σε αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά μας σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία τους. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σοτάρουμε, προσθέτουμε τον κιμά, αλάτι, πιπέρι, κανέλα και τα σοτάρουμε όλα μαζί μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τον ντοματοπολτό, λίγο ζάχαρη κι αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά του. Ρίχνουμε μέσα τα βρασμένα και στραγγισμένα ζυμαρικά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί να πάει παντού ο κιμάς. Βουτυρώνουμε πυρίμαχα μπολάκια και τα γεμίζουμε με το μείγμα ζυμαρικών. Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι,τα αυγά,το μισό τριμμένο τυρί, αλάτι και λίγο μοσχοκάρυδο, τα ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά μας και σκεπάζουμε με το μείγμα αυτό τα μπολάκια μας. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα. Έτοιμα να τα απολαύσουμε ζεστά.

πηγή:chefoulis.gr