Υλικά

Ρόκα 300 γρ.
Σπανάκι 300 γρ.
Αντίδια καρδιά 300 γρ.
Ψωμί του τόστ 5 φέτες
Χυμός λεμονιού από 1/2 λεμόνι
Blue cheese 80 γρ.
Βούτυρο 2 κουταλιές της σούπας
Κρέμα γάλακτος 1 φλυτζάνι του τσαγιού
Αλάτι-πάπρικα
Μπέικον 10 φέτες
Κουκουνάρι 1 1/2 κουταλιά της σούπας

Οδηγίες

Αφαιρούμε την κόρα από το ψωμί και κόβουμε την ψίχα σε κύβους. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το βούτυρο να κάψει ρίχνουμε το ψωμί και το αφήνουμε μέχρι να ροδίσει.

Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε και τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας. Χτυπάμε στο μπλέντερ το blue cheese (ροκφόρ) μαζί με την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε και 3 κουταλιές της σούπας νερό , τον χυμό λεμονιού και τα χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να γίνουν αλοιφή.

Καθαρίζουμε τα χορταρικά, τα πλένουμε, τα στραγγίζουμε πολύ καλά και τα κόβουμε με τα χέρια, σε μέτρια κομμάτια.

Τα βάζουμε σε μια μεγάλη σαλατιέρα με ελάχιστο αλάτι και πάπρικα. Κόβουμε το μπέικον και το σοτάρουμε μαζί με τα κουκουνάρια σε ένα τηγάνι με ελάχιστο λάδι, ίσα – ίσα να πάρουν λίγο χρώμα.

Προσθέτουμε όλα τα υλικά μέσα στην σαλατιέρα και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Περιχύνουμε με την σάλτσα από το blue cheese που φτιάξαμε.