Υλικά

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 ποτήρι κοσκινισμένο
Κακάο 2 κουταλιές σούπας γεμάτες κοσκινισμένες
Ζάχαρη 2 κουταλιές σούπας
Αυγό 1 τεμ
Γάλα 1 ποτήρι νερού
Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι γλυκού
Σόδα μαγειρικής 1 πρέζα
Βούτυρο λίγο

Οδηγίες

Χτυπάμε με το μίξερ την ζάχαρη με το αυγό πολύ καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, μετά προσθέτουμε το γάλα,το κακάο κοσκινισμένο,το μπέικιν πάουντερ, την σόδα, ανακατεύουμε και τέλος βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο κι ανακατεύουμε καλά. Με ένα πινέλο βουτυρώνουμε ελαφρώς ένα αντικολλητικό τηγάνι και βάζουμε μια μεγάλη κουταλιά από το μείγμα μας. Ψήνουμε και από τις δυο πλευρές. Κάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσει το μείγμα. Μπορούμε να συνοδεύσουμε τις σοκολατένιες τηγανίτες μας με φέτες μπανάνας, τριμμένη σοκολάτα ή σιρόπι σοκολάτας.

πηγή:chefoulis.gr