Υλικά 

4 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 1/2 κουταλάκια του γλυκού ξηρή μαγιά
1 φλιτζάνι γάλα
2/3 φλιτζανιού βραστή πατάτα λιωμένη
1/4 φλιτζανιού λιωμένο βούτυρο
1/4 φλιτζανιού ζάχαρη
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 αυγό, χτυπημένο


Εκτέλεση 

Ανακατεύετε σε ένα μπολ τη μαγιά με 1/4 φλιτζανιού ζεστό νερό (όχι να καίει) και την αφήνετε για 5'-10' να ενεργοποιηθεί.

Αναμειγνύετε το γάλα, την πατάτα, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτετε στο μείγμα τη μαγιά και το αυγό. Ρίχνετε αρχικά 2 φλιτζάνια αλεύρι και ανακατεύετε να ενσωματωθεί. Προσθέτετε τα άλλα 2 φλιτζάνια αλεύρι και ζυμώνετε έως ότου αποκτήσετε μια μαλακή ζύμη. Μεταφέρετε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και συνεχίζετε το ζύμωμα για άλλα 5'-7'. Βάζετε τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ γυρίζοντάς την κι απ' την άλλη να λαδωθεί όλη της η επιφάνεια και την αφήνετε σε ζεστό μέρος για 1 περίπου ώρα να φουσκώσει.

Πιέζετε τη ζύμη να ξεφουσκώσει και της δίνετε πρόχειρα σχήμα μπάλας. Την ξαναβάζετε στο μπολ και την αφήνετε σκεπασμένη άλλα 10'. Φτιάχνετε με τη ζύμη ψωμάκια στρογγυλά ή κυλινδρικά (22-24 ψωμάκια θα σας βγουν) και τα τοποθετείτε σε ταψί ή ταψιά στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί. Τα αφήνετε για άλλα 30'.

Ψήνετε τα ψωμάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C μέχρι να ροδίσουν, για 15'-20'.