Κακά Κορίτσια
Κακά Κορίτσια Μαρία Λεμονιά Έλενα Καραμίχαλου
Μελιτζάνες γεμιστές με μοσχάρι και τυρί
pm4k24rrlvchxehz4fni
Γεύσεις

Μελιτζάνες γεμιστές με μοσχάρι και τυρί

Με κεφαλογραβιέρα και πιπεριές

Υλικά

Μελιτζάνες φλάσκες 6 τεμ κομμένες στα δύο
Μοσχάρι 700 γρ κομμένο καρέ
Κρεμμύδια ξερά 2 τεμ ψιλοκομμένα
Πιπεριές πράσινες 2 τεμ ψιλοκομμένες
Ντομάτες 3 τεμ ψιλοκομμένα
Ντοματοπολτός 1 κουταλιά σούπας
Κεφαλογραβιέρα 100 γρ τριμμένη
Αλάτι -πιπέρι
Νερό 1 ποτήρι
Βούτυρο 2 κουταλιές σούπας
Καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα

Οδηγίες

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις μελιτζάνες , τις κόβουμε στα δύο οριζόντια και με ένα κουτάλι αδειάζουμε την εσωτερική ψίχα τους (το κρατάμε σε ένα μπολ).

Βάζουμε σε τηγάνι το καλαμποκέλαιο να κάψει και τις τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Κόβουμε το κρέας σε καρέ και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια ,την πιπεριά και τις ντομάτες.

Σοτάρουμε σε κατσαρόλα με το βούτυρο τα κρεμμύδια και το κρέας, προσθέτουμε τις πιπεριές και το την ψίχα της μελιτζάνας που κρατήσαμε, βάζουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, ντοματοπολτό, αλάτι – πιπέρι και το νερό κι αφήνουμε να ψηθεί για 35-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με το κρέας και τις τοποθετούμε σε ένα πυρέξ.

Περιχύνουμε με την σάλτσα που φτιάξαμε, πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας). Είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα