Υπέροχη και σπιτική μαρμελάδα αχλάδι
l1zwx3cykvnjljfhmj2k
Γεύσεις

Υπέροχη και σπιτική μαρμελάδα αχλάδι

Μία μαρμελάδα που θα απογειώσει το πρωϊνο σας

μΥλικά

Αχλάδια 5 μεγάλα
Ζάχαρη 3 ποτήρια
Νερό 1 ποτήρι
Μήλο 1/2 τριμμένο
Γαρύφαλλα 4-5 τεμ
Λεμόνι 1/2 τεμ μόνο τον χυμό του

Οδηγίες

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα αχλάδια,τα πολτοποιούμε λίγο με το πιρούνι , καθαρίζουμε και τρίβουμε στον τρίφτη μισό μήλο και τα βάζουμε όλα μαζί σε μια κατσαρόλα με το νερό να βράσουν, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για 5 λεπτά , για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας. Στην συνέχεια προσθέτουμε την ζάχαρη και τα γαρύφαλλα. Βράζουμε την μαρμελάδα μας μέχρι να πήξει, όχι όμως πάρα πολύ γιατί θα αποκτήσει σκούρο χρώμα . Για να δούμε αν είναι έτοιμη η μαρμελάδα μας βγάζουμε σε ένα πιάτο 1 κουταλιά του γλυκού, αφήνουμε 2 – 3 λεπτά να κρυώσει και με το δάκτυλο μας χαράζουμε μια ευθεία γραμμή. Αν στο κέντρο της γραμμής που χαράξαμε δεν υπάρχει μαρμελάδα κι είναι κενό είναι έτοιμη. Διαφορετικά την αφήνουμε να βράσει λίγο ακόμη μέχρι να δέσει. Όπως είναι ζεστή την αποθηκεύουμε σε γυάλινα αποστειρωμένα βάζα ενώ την διατηρούμε σε δροσερό μέρος κι είναι έτοιμη για χρήση.

πηγή:chefoulis.gr

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα