Υλικά

1 κιλό ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού ή τσουρέκι
250γρ βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
500ml φρέσκο γάλα
500ml κρέμα γάλακτος
2 κούπες ζάχαρη
4 αυγά
1 βανίλια
1 κ.γ. κανέλα
1 κούπα σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση

Κόβουμε το ψωμί σε κύβους. Λιώνουμε το βούτυρο. Με ένα πινέλο αλείφουμε καλά ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος. Στη συνέχεια βουτυρώνουμε καλά το ψωμί και το στρώνουμε στο σκεύος που έχουμε προετοιμάσει. Πασπαλίζουμε με 2 – 3 κουταλιές ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180οC για 10 – 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά το ψωμί.

Εν τω μεταξύ ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, την κανέλα και την βανίλια. Ρίχνουμε σιγά – σιγά το γάλα και ανακατεύουμε καλά.

Βγάζουμε το ψημένο ψωμί από το φούρνο και περιχύνουμε με το μείγμα του γάλακτος. Βάζουμε στο φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 20 – 30 λεπτά, μέχρι η πουτίγκα να φουσκώσει και να δέσει.

Αποσύρουμε από το φούρνο και σερβίρουμε το γλυκό ζεστό, αφού το πασπαλίσουμε με τις σταγόνες σοκολάτας.

πηγή:tastyday.gr