Νόστιμη πίτα τυριών με γιαούρτι
qllvwuwvh8c9m4uj9ncg
Γεύσεις

Νόστιμη πίτα τυριών με γιαούρτι

Μία εύκολη αλλά και γευστική πίτα

Υλικά

Χειροποίητο φύλλο ή του εμπορίου 4 τεμ ή 6 τεμ (βλ αντίστοιχη συνταγή)
Κεφαλογραβιέρα 300 γρ τριμμένη
Καπνιστό τυρί 200 γρ σε φέτες
Αυγά 3 -4 τεμ
Γιαούρτι 250 γρ
Πάπρικα- πιπέρι 1 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι 1 πρέζα
Δυόσμος 1 κουτάλι της σούπας ψιλοκομμένος
Βούτυρο ή μαργαρίνη 4 κουταλιές της σούπας

Οδηγίες

Ανοίγουμε Χειροποίητο φύλλο (βλ συνταγή) ή εμπορίου. Σε μεγάλο μπολ , βάζουμε το τριμμένο τυρί, το γιαούρτι, τα αυγά , την πάπρικα και το πιπέρι, 2 κουταλιές βούτυρο, το αλάτι, τον δυόσμο, το καπνιστό τυρί σε φέτες κομμένο και τα ανακατεύουμε όλα μαζί να γίνουν ένα μείγμα. Βουτυρώνουμε ένα ταψί. Βουτυρώνουμε τα φύλλα που ανοίξαμε και τοποθετούμε 1 χειροποίητο ή 2-3 εμπορίου στην βάση του ταψιού. Ρίχνουμε το μείγμα να πάει παντού ομοιόμορφα. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα βουτυρωμένα φύλλα, γυρίζουμε προς τα μέσα τα φύλλα που προεξέχουν , βουτυρώνουμε , ραντίζουμε με λίγο νερό και χαράζουμε την πίτα σε τετράγωνα κομμάτια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς περίπου για 35 -40 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο μας). Αφού ψηθεί και πάρει χρώμα την βγάζουμε , αφήνουμε να κρυώσει ελάχιστα, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

* Μπορούμε να αποθηκεύσουμε την ζύμη που περισσεύει από το χειροποίητο φύλλο μέσα σε σακούλα αποθήκευσης τροφίμων και να την διατηρήσουμε αν θέλουμε την χρησιμοποιήσουμε τις επόμενες 2-3 ημέρες στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για πιο πολύ καιρό.

πηγή:chefoulis.gr

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα