Γρήγορη κοτόπιτα με γευστική μπεσαμέλ
hicken-pot-pie
Γεύσεις

Γρήγορη κοτόπιτα με γευστική μπεσαμέλ

Η κοτόπιτα στα καλύτερα της

Υλικά
  • Κοτόπουλο 2 τεμ στήθη
  • Μανιτάρια πλευρώτους 500 γρ
  • Κρεμμύδια ξερά 2 μεγάλα
  • Ελαιόλαδο 1 κουταλιά της σούπας
  • Λευκό κρασί 1 φλυτζάνι του καφέ
  • Αλάτι - πιπέρι
  • Φύλλο κρούστας 1 πακέτο
  • Ελαιόλαδο για τα φύλλα όσο χρειαστεί
Για την μπεσαμέλ
  • Ελαιόλαδο 1/2 φλυτζάνι τσαγιού
  • Βούτυρο 1 κουταλιά της σούπας
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 1/2 κουταλιές της σούπας
  • Γάλα 1/2 λίτρο
  • Αλάτι - πιπέρι
  • Αυγό 1
  • Κασσέρι Μυτιλήνης 200 γρ τριμμένο
Οδηγίες
Καθαρίζουμε και πλένουμε το κοτόπουλο και τα κρεμμύδια. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και τα στήθη κοτόπουλου, αφήνουμε να βράσουν και να μαλακώσουν. Αφού βράσει το αφήνουμε να κρυώσει και ξεφτίζουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια. Σε ένα τηγάνι βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και προσθέτουμε το ξεφτισμένο κοτόπουλο, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Τα αφήνουμε στην άκρη και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ , βάζοντας σε μια βαθιά κατσαρόλα το 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο , το βούτυρο και αφήνουμε να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα. Ρίχνουμε το γάλα και με το σύρμα ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις για να μην σβολιάσει. Προσθέτουμε το αλάτι – πιπέρι και μόλις αρχίσει να πήζει, το αποσύρουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις. Στην συνέχεια ρίχνουμε μέσα το σοταρισμένο κρεμμύδι, τα μανιτάρια με το κοτόπουλο και τέλος το τριμμένο κασσέρι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη και ετοιμάζουμε τα φύλλα μας. Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι και τοποθετούμε 7 φύλλα κρούστας λαδώνοντας ανά 2 και αφήνοντας τις άκρες τους να προεξέχουν από το ταψί. Στην συνέχεια αδειάζουμε το μείγμα μας και το απλώνουμε να καλύψει όλη την επιφάνεια. Από πάνω τοποθετούμε τα υπόλοιπα φύλλα αφήνοντας να προεξέχουν οι άκρες και λαδώνοντας πάλι ανά 2. Τέλος διπλώνουμε όλες τις άκρες των φύλλων που προεξέχουν προς το κέντρο της πίτας σαν να δημιουργούμε ένα μεγάλο πουγκί. Λαδώνουμε την επιφάνεια του και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει. Αν χρειαστεί καλύπτουμε το πάνω μέρος με αλουμινόχαρτο ώστε να δώσουμε χρόνο και στα κάτω φύλλα να ψηθούν καλύτερα.
Πηγή:chefoulis.gr

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα