Συστατικά


Για τα cupcakes

100 γρ. βούτυρο
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 μέτρια αυγά
100 γρ. χυμό πορτοκάλι
100 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. κονιάκ
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
40 γρ. κακάο Nestle Dessert
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
100 γρ. κουβερτούρα λευκή Nestle Dessert
Για το frosting

300 γρ. κρέμα γάλακτος
50 γρ. ζάχαρη άχνη
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
μπισκότα gingerbread για τη διακόσμηση

Μέθοδος Εκτέλεσης


Για τα cupcakes

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160οC στον αέρα.
Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα.
Προσθέτουμε τον χυμό από το πορτοκάλι, την κρέμα γάλακτος, το κονιάκ, τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά ακόμα.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τη λευκή κουβερτούρα ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
Τα προσθέτουμε στον κάδο και χτυπάμε για άλλα 2-3 λεπτά.
Βάζουμε μέσα σε μία φόρμα για cupcakes τα ειδικά χαρτάκια και τα γεμίζουμε με το μείγμα με ένα κουτάλι μέχρι τα ⅔ του ύψους τους.
Ψήνουμε τοποθετώντας το ταψάκι σε ψηλή σχάρα για 20-25 λεπτά.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε για 30 λεπτά να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.
Για το frosting

Χτυπάμε την κρέμα και τη ζάχαρη άχνη στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα.
Προσθέτουμε το ξύσμα μέχρι να γίνει σαντιγί.
Βάζουμε σε ένα κορνέ με μύτη αστεράκι και διακοσμούμε από πάνω τα cupcakes.
Τοποθετούμε ένα μπισκότο πάνω από κάθε cupcake και σερβίρουμε.