Υλικά

2 μέτρια αυγά
125ml καλαμποκάλευρο ή άλλο φυτικό έλαιο
250ml ημιαποβουτυρωμένο γάλα
200 γραμμ. ζάχαρη άχνη
400 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
100 γραμμ. κομματάκια σοκολάτας ή αποξηραμένα φρούτα όπως σταφίδες ή αποξηραμένα κεράσια (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180C στον αέρα. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά ελαφρά για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το λάδι και το γάλα και τα χτυπάμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα λείο μίγμα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι (και το μπέικιν πάουντερ, αν χρησιμοποιείτε) και στη συνέχεια το προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα των αυγών. Ανακατεύουμε για λίγο και προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας ή τους ξηρούς καρπούς.

Γεμίζουμε με τη ζύμη τα 2/3 από τα φορμάκια για μάφινς και ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς. Στολίζουμε με ό,τι μας αρέσει ( ζαχαρόπαστα, σοκολάτα λιωμένη)

πηγή:tastyday.gr