Ψητές πατάτες με τσένταρ
qh5e5pmomhlilglgc5p5
Γεύσεις

Ψητές πατάτες με τσένταρ

Εύκολα και γρήγορα

Υλικά

8 πατάτες μέτριες
300 γραμμ. γαλοπούλα καπνιστή
200 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο
200 γρ. τυρί παρμεζάνα
150 γρ. βούτυρο
Λίγη καπνιστή πάπρικα

Εκτέλεση

Βουρτσίζουμε πολύ καλά τις πατάτες κάτω από τρεχούμενο νερό για να φύγουν όλα τα χώματα.

Τις σκουπίζουμε με μια πετσέτα κουζίνας ή με απορροφητικό χαρτί και τις τυλίγουμε μία – μία σε αλουμινόχαρτο. Τις βάζουμε να ψηθούν σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω – κάτω για 50΄περίπου.

Στο μεταξύ, κόβουμε σε μικρά κομματάκια τη γαλοπούλα.

Τρυπάμε τις πατάτες με ένα πιρούνι για να δούμε αν είναι έτοιμες. Τις βγάζουμε από το φούρνο, τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τις βγάζουμε από το αλουμινόχαρτο. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και τις τοποθετούμε τη μία δίπλα στην άλλη, αφού τις κόψουμε στα δύο, στο μήκος. Με ένα μικρό κουτάλι, αφαιρούμε λίγη από τη σάρκα τους και σε αυτή ανακατεύουμε τα κομμάτια της γαλοπούλας. Βάζουμε σε κάθε μία από μία κουταλιά, στρώνουμε το μείγμα καλά με την ανάποδη ενός κουταλιού, περιχύνουμε με βούτυρο, πασπαλίζουμε με τσένταρ και ψήνουμε για δέκα λεπτά.

Λιώνουμε το βούτυρο και τις περιχύνουμε από πάνω. Βάζουμε από πάνω τα κομμάτια της γτα τυριά.

Τις βάζουμε πάλι στο φούρνο 10΄χαμηλώνοντας τη θερμοκρασία ίσα – ίσα να λυώσουν τα τυριά. Η ψητή πατάτα μας είναι έτοιμη.

πηγή:tastyday.gr

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα