Υλικά

1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1 ποτήρι λάδι (1/2 ελειόλαδο-1/2 σπορέλαιο)
1 ½ ποτήρι ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
Τη φλούδα 2 λεμονιών
αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει ( γύρω στα 3/4 του κιλού αλεύρι )σ.σ. η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και τρυφερή
λίγο κονιάκ
σησάμι για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, τη ζάχαρη, την κανέλλα το γαρύφαλλο το ξύσμα από τα δυο λεμόνια. Βάζουμε τον χυμό πορτοκαλιού σε ένα ποτήρι του νερού και διαλύουμε μέσα 2 κουτάλια του γλυκού σόδα. Ρίχνουμε τον χυμό μέσα στο μπολ με τα άλλα υλικά. Ανακατεύουμε με το χέρι μας το μείγμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή . Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα. Στην συνέχεια πλάθουμε τα κουλουράκια, πασπαλίζουμε με σησάμι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

πηγή:tastyday.gr