Κακές Παρέες
Κακές Παρέες Χρήστος Φερεντίνος Ματίνα Σπυροπούλου
Πατατόπιτα κουρού με λουκάνικα
0m3ypzjpg626klcwrt3a
Γεύσεις

Πατατόπιτα κουρού με λουκάνικα

Έτοιμη σε 30 λεπτά

Υλικά

Φύλλο κουρού 1 πακέτο
Πατάτες 4 μεγάλες βρασμένες
Λουκάνικα χωριάτικα 4 τεμ ψιλοκομμένα
Κρεμμύδι ξερό 1 ψιλοκομμένο
Τυρί φέτα 400 γρ θρυμματισμένη
Αυγά 2 τεμ
Βούτυρο 2 κουταλιές σούπας
Γάλα 150 ml
Αλάτι - πιπέρι - μοσχοκάρυδο

Οδηγίες

Βράζουμε τις πατάτες και τις πολτοποιούμε με το πιρούνι. Λιώνουμε το βούτυρο στο τηγάνι και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το ψιλοκομμένο λουκάνικο. Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν. Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα, το ένα αυγό και το ασπράδι από το δεύτερο αυγό (κρατάμε τον κρόκο του για το τέλος), προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το τριμμένο μοσχοκάρυδο, το σοταρισμένο κρεμμύδι με το λουκάνικο, την φέτα θρυμματισμένη και τις πολτοποιημένες πατάτες και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και βάζουμε το ένα φύλλο κουρού. Απλώνουμε την γέμιση και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο. Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια κι αλείφουμε με τον κρόκο αυγού που κρατήσαμε, αραιωμένο με λίγο λάδι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 – 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει και είναι έτοιμη να την απολαύσουμε.

πηγή:chefoulis.gr

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα