Ελληνοφρένεια
Ελληνοφρένεια Θύμιος Καλαμούκης Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης
Cheesecake με φράουλες
ujiv55kuvsrgaar7rzr0
Γεύσεις

Cheesecake με φράουλες

Μία παραλλαγή του αγαπημένου σε όλους γλυκού

Υλικά

250 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

300 γραμμάρια μπισκότα τύπου πτι μπερ ή digestive

450 γραμμάρια τυρί κρέμα

350 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

5 ζελατίνες

200 γραμμάρια φρέσκιες φράουλες κομμένες σε φέτες

μαρμελάδα φράουλα για την επικάλυψη


Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη. Στη συνέχεια, τα τοποθετούμε σε μια λεκάνη και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Τα «ζυμώνουμε» με τα χέρια μας πολύ καλά για να πάει παντού το βούτυρο και να γίνει μία μαλακή, εύπλαστη ζύμη. Παίρνουμε μία φόρμα για τάρτες και καλύπτουμε τον πάτο της με τη ζύμη ( πάχος περίπου 1 εκατοστό ).

Ψήνουμε τη βάση της τάρτας για περίπου 15 λεπτά. Όταν ψηθεί, τη βάζουμε στο ψυγείο για άλλα 15 λεπτά.

Παράλληλα, μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό (περίπου ένα ποτήρι).

Εν τω μεταξύ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί. Λιώνουμε τις ζελατίνες σε μπεν-μαρί και τις προσθέτουμε στη σαντιγί. Προσθέτουμε και το τυρί κρέμα και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει.

Μόλις ομογενοποιηθεί η κρέμα την απλώνουμε στη φόρμα της τάρτας πάνω από τη ζύμη των μπισκότων. Από πάνω στρώνουμε τη μαρμελάδα και τελειώνουμε με τις κομμένες φράουλες.

Βάζουμε την τάρτα μας στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου μέχρι να σφίξει η κρέμα. Διακοσμούμε με φύλλα δυόσμου και σερβίρουμε.

πηγή:tastyday.gr

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα