Βάζουμε σε μια πυρίμαχη κούπα χωρητικότητας 500 ml το μακαρονάκι με το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι.

Βάζουμε την κούπα πάνω από ένα βαθύ πιάτο σε περίπτωση που ξεχειλίσει το γάλα.

Ψήνουμε στα μικροκύματα για 1 λεπτό στα 1.000 Watt.

Αφαιρούμε από τον φούρνο μικροκυμάτων και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι για να μην κολλήσουν τα μακαρόνια στον πάτο της κούπας. Τη διαδικασία αυτή την κάνουμε 3 φορές, δηλαδή συνολικά 3 λεπτά, ανακατεύοντας στο τέλος κάθε λεπτού.

Το μακαρονάκι θα είναι σχεδόν μαγειρεμένο. Το γάλα που έχει χυθεί το αδειάζουμε πάλι στην κούπα και ξαναψήνουμε για άλλο 1 λεπτό.

Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και ξαναβάζουμε την κούπα στον φούρνο μικροκυμάτων για άλλα 20-30 δευτερόλεπτα μέχρι να λιώσει το τυρί και να καλύψει την επιφάνεια της κούπας.

Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.

πηγή:akispetretzikis.com