Ελληνοφρένεια
Ελληνοφρένεια Θύμιος Καλαμούκης Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης
Λαχταριστές ταλιατέλες φούρνου
laos9an678utdkdal9sr
Γεύσεις

Λαχταριστές ταλιατέλες φούρνου

Εύκολα και γρήγορα

Υλικά

1 πακέτο ταλιατέλες με αυγά
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
1 κουταλιά πάστα ντομάτας
2 μεσαία κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
1 κουτί κρέμα γάλακτος
10 φέτες του τοστ γαλοπούλα καπνιστή
10 φέτες κίτρινο τυρί σε φέτες του τόστ
100 γραμμ. παρμεζάνα τριμμένη
100 γραμμ. μοτσαρέλα τριμμένη

Εκτέλεση

Τρίβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Βάζουμε λίγο λάδι σε μία κατσαρόλα και τα σοτάρουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ και την πάστα ντομάτας και νερό. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, προσθέτουμε μία πρέζα ζάχαρης και λίγη ρίγανη και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει και να δέσει.

Στο μεταξύ, βράζουμε νερό και προσθέτουμε τις ταλιατέλες. Τα βράζουμε για λίγο περισσότερο από το μισό χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Τα σουρώνουμε.

Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και στρώνουμε τη μισή ποσότητα από τις ταλιατέλες. Από πάνω στρώνουμε τη μία δίπλα στην άλλη, τις μισές φέτες της καπνιστής γαλοπούλας. Από πάνω στρώνουμε τη μία δίπλα στην άλλη, τις μισές φέτες του τυριού για τοστ. Καλύπτουμε με τη μισή ποσότητα ντομάτας. Πασπαλίζουμε με λίγο από τα τριμμένα τυριά.

Στη συνέχεια, βάζουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια και τα στρώνουμε καλά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, στρώνοντας πρώτα τις υπόλοιπες φέτες της καπνιστής γαλοπούλας και στη συνέχεια του τυριού. Καλύπτουμε με την υπόλοιπη σάλτσα. Πασπαλίζουμε με τα τριμμένα τυριά.

Τέλος, ρίχνουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος, φροντίζοντας να πάει παντού.
Ψήνουμε τις ταλιατέλες σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30’. Αφήνουμε για λίγο εκτός φούρνου και σερβίρουμε.

πηγή:tastyday.gr

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα