Γευστικό ριζότο μιλανέζ με στήθος κοτόπουλου
higbisdr2zg4kr9r2uei
Γεύσεις

Γευστικό ριζότο μιλανέζ με στήθος κοτόπουλου

Μία επιλογή που θα... ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς

ΥΛΙΚΑ:

500 γρ. στήθος κοτόπουλο
150 γρ. ρύζι αρμπόριο ή καρολίνα
1,5 λίτρο ζωμό κότας
150 ml άσπρο κρασί
50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
½ κουταλάκι κρόκο Κοζάνης σε σκόνη ή 4-5 κλωστές σαφράν
1 κρεμμύδι
3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
Πιπέρι
100 γρ. βούτυρο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε 3 κουταλιές ζεστό νερό διαλύουμε το σαφράν και το αφήνουμε για 10 λεπτά.
Βάζουμε το λάδι και το μισό βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το κοτόπουλο που το έχουμε κόψει σε μικρούς κύβους. Προσθέτουμε το ρύζι και αφού το σοτάρουμε και αυτό για λίγο το σβήνουμε με το κρασί.

Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά μέσα στο ριζότο τα 200 ml του ζωμού και το νερό όπου έχουμε διαλύσει το σαφράν . Ανακατεύουμε συνέχεια σε χαμηλή φωτιά .

Όταν το ριζότο είναι έτοιμο, τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο την παρμεζάνα, και το πιπέρι .

Καλό είναι να το σερβίρουμε σε μια φαρδιά πιατέλα το ριζότο (όχι βαθειά) προκειμένου να σταματήσει ο βρασμός.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα