Γευστικές τηγανίτες με σπανάκι
cmxknpxhlpfdnyuy5gu7
Γεύσεις

Γευστικές τηγανίτες με σπανάκι

Για μικρούς και μεγάλους

Υλικά

Σπανάκι 1 κιλό ψιλοκομμένο
Κρεμμυδάκια φρέσκα 4 ψιλοκομμένα
Άνηθο 1 φλιτζανάκι του καφέ ψιλοκομμένο
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κούπες
Νερό χλιαρό 1 ποτήρι περίπου
Αλάτι- πιπέρι
Κασέρι πικάντικο 150 γρ τριμμένο
Αυγό 1
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα

Οδηγίες

Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο και τα ψιλοκόβουμε. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και αρχίζουμε να σοτάρουμε πρώτα τα κρεμμυδάκια, μετά βάζουμε το σπανάκι και τέλος ρίχνουμε τον άνηθο. Προσθέτουμε λίγο νεράκι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 15 λεπτά .Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Σε ένα μπολ μεγάλο ρίχνουμε το αλεύρι, τα αλατοπίπερο, το αυγό και σιγά σιγά το νερό κι ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας χυλός πηκτός. Προσθέτουμε μέσα τα σοταρισμένα κρεμμυδάκια, σπανάκι κι άνηθο, το κασέρι κι ανακατεύουμε. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ηλιέλαιο, το αφήνουμε να κάψει και βάζουμε μέσα κουταλιά – κουταλιά σούπας από τον χυλό μας να τηγανιστεί και από τις δύο μεριές. Τοποθετούμε τις τηγανίτες μας σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το περιττό λάδι και σερβίρουμε.

πηγή:chefoulis.gr

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα