Αφράτα κεφτεδάκια με ρύζι
a3isa8vqx7bnpszruhnf
Γεύσεις

Αφράτα κεφτεδάκια με ρύζι

Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες εκτέλεσης της συνταγής

Υλικά

1 κιλό κιμάς
½ φρατζόλα ψωμί μπαγιάτικο
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα ψιλοκομμένη και αυτή
½ μικρό φλιτζάνι του καφέ ξύδι
1 μικρό φλιτζάνι λάδι
Αλάτι, πιπέρι
Λίγη ρίγανη
Μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά και προσθέτουμε σιγά -σιγά όλα τα υλικά. Το ψωμί πρέπει να είναι μουσκεμένο και να το έχουμε στύψει πολύ καλά. Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε πολύ καλά για να πετύχουμε ένα καλό μίγμα. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού.

Βάζουμε στο τηγάνι αρκετό λάδι και να ζεσταθεί, όχι να κάψει, και μετά τα κεφτεδάκια ένα -ένα . Τα αφήνουμε να τηγανιστούν προσεκτικά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Τα γυρίζουμε και από την άλλη μεριά και όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε σε μια πιατέλα πάνω σε ένα απορροφητικό χαρτί. Τα σερβίρουμε με ρύζι.

Πηγή:tastyday.gr

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα