ΥΛΙΚΑ

4 μήλα (2 κόκκινα και 2 πράσινα) κομμένα σε πολύ μικρά καρέ
150 γρ. φουντούκια
150 γρ. σταφίδες ξανθές μουλιασμένες σε μια κούπα κρασί γλυκό
1 κ.γ κανέλα
σουσάμι και παπαρουνόσπορο για πασπάλισμα
1 πακέτο φύλλο κρούστας
ηλιέλαιο για άλειμμα
μέλι, ξύσμα λεμονιού και έξτρα σουσάμι για το σερβίρισμα προαιρετικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τις σταφίδες να μουλιάσουν και να φουσκώσουν μέσα στο κρασί. Αν βιαζόμαστε μπορούμε να τις βάλουμε να πάρουν μία βράση μέσα σε μία κατσαρόλα με το κρασί.
Ψιλοκόβουμε τα μήλα, χτυπάμε τα φουντούκια στο μπλέντερ να μην γίνουν όμως σκόνη.
Ανακατεύουμε μαζί με τα μήλα, την κανέλα, τις σταφίδες αφού βέβαια τις έχουμε στραγγίξει και τα ανακατεύουμε καλά.
Αν τα μήλα μας είναι πολύ γλυκά μπορούμε να βάλουμε λίγο ξύσμα λεμονιού στη γέμιση και προαιρετικά προσθέτουμε 1 κ.σ. παπαρουνόσπορο.
Κόβουμε το φύλλο μας σε 3 λωρίδες. Αλείφουμε προσεκτικά το κάθε φύλλο με ηλιέλαιο και στην άκρη κάθε λωρίδας βάζουμε 1 κ.σ. από τη γέμιση.
Διπλώνουμε κάνοντας τρίγωνα πιτάκια. Απλώνουμε τα πιτάκια σε ένα ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C στον αέρα για 20-25 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ωραίο ρόδινο χρώμα.
Αφού κρυώσουν λίγο σερβίρουμε και προαιρετικά περιχύνοντας τα με μέλι, σουσάμι και ξύσμα λεμονιού.

πηγή:akispetretzikis.com