Λαχταριστή γερμανική μηλόπιτα με κρέμα
zlfkzv3ifdloj7zvl7pn
Γεύσεις

Λαχταριστή γερμανική μηλόπιτα με κρέμα

Μία εύκολη συνταγή με πολύ χαμηλό κόστος

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ

200γρ. μπισκότα κανέλας
80 γρ. λιωμένη μαργαρίνη ή βούτυρο

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

1,5 κιλό κόκκινα μήλα
70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150-200 γρ. καστανή ζάχαρη
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Λίγο μοσχοκάρυδο
Λίγο γαρίφαλο

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

300 ml γιαούρτι στραγγιστό
200 ml κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ντύνουμε μια αποσπώμενη φόρμα με λαδόκολλα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 . Σε ένα πολυμίξερ αναμειγνύουμε τριμμένα τα μπισκότα με την μαργαρίνη. Βάζουμε το μείγμα στην βάση της φόρμα και το πιέζουμε καλά..

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης εκτός από τα μήλα.
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φετούλες. Βάζουμε το ένα τέταρτο των μήλων πάνω στην βάση με τα μπισκότα που έχουμε φτιάξει. Από πάνω πασπαλίζουμε το ένα τρίτο από το μείγμα αλεύρι- ζάχαρη-μπαχαρικά.

Επαναλαμβάνουμε αυτή την διαδικασία άλλες τρείς φορές.

Εν τω μεταξύ ανακατεύουμε το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη άχνη και κάνουμε μια κρέμα.

Στην τελευταία στρώση των μήλων βάζουμε από πάνω την μισή κρέμα. Ψήνουμε περίπου για 40 λεπτά. Σερβίρουμε σε μερίδες βάζοντας από πάνω μια κουταλιά από την υπόλοιπη κρέμα γιαουρτιού.

πηγή:tastyday.gr

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα