Σιροπιαστός χαλβάς στο φούρνο
qwp1cixsgcshseuhvp1o
Γεύσεις

Σιροπιαστός χαλβάς στο φούρνο

Το γλυκό της Σαρακοστής και όχι μόνο

Υλικά

Πορτοκάλι 1 1/2 ποτήρι μόνο τον χυμό του
Σιμιγδάλι 3 1/2 ποτήρια (το ψιλό)
Ζάχαρη 1/2 ποτήρι
Καλαμποκέλαιο 1 1/2 ποτήρι
Αμύγδαλα 1 ποτήρι χοντροκομμένα
Μπέικιν πάουντερ 3 1/2 κουταλάκια του γλυκού
Κανέλα 2 1/2 κουταλιές της σούπας

Για το σιρόπι

Ζάχαρη 3 1/2 ποτήρια
Νερό 1 1/2 ποτήρι
Πορτοκάλι 2 τεμ από την φλούδα του
Λεμόνι 1/2 κουταλιά της σούπας τον χυμό του
Κανέλα ξυλάκι 1 τεμ

Οδηγίες

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε για 10 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα ταψί αναμειγνύουμε όλα τα υλικά, τα στρώνουμε και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά, Αφού βγάλουμε από το φούρνο το ταψί μας, το σιροπιάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Το κόβουμε σε ρόμβους και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

πηγή:chefoulis.gr

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα