Υλικά

Ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι του τσαγιού
Σπορέλαιο 1 φλιτζάνι του τσαγιού
Ζάχαρη 1 φλιτζάνι του τσαγιού
Φράουλες 4 - 5 τεμ ψιλοκομμένες
Κονιάκ 1 ποτηράκι του λικέρ
Αλάτι 1 πρέζα
Βανίλια 1 τεμ σε σκόνη
Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
Κανέλα 1 κουταλάκι του γλυκού
Κουβερτούρα 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
Αμυγδαλόψιχα 3 κουταλιές της σούπας
Φαρίνα 1 κιλό περίπου
Χυμός πορτοκαλιού 1 φλιτζάνι του τσαγιού
Άχνη ζάχαρη προαιρετικά για πασπάλισμα

Οδηγίες

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο , το σπορέλαιο, την ζάχαρη και με το μίξερ χτυπάμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ, την βανίλια, την κανέλα,το αλάτι και ανακατεύουμε συνέχεια. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπείκιν πάουντερ και τα προσθέτουμε στο μπολ, ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί. Προσθέτουμε τις φράουλες ψιλοκομμένες, την αμυγδαλόψιχα,την κουβερτούρα τριμμένη και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο ένα ταψί μακρόστενο και απλώνουμε την ζύμη που είναι λίγο σφιχτή, έτσι ώστε να είναι ομοιόμορφη σε όλη την επιφάνεια του ταψιού. Την χαράζουμε σε τετράγωνα κομμάτια ή τρίγωνα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150 -170 βαθμούς και ψήνουμε για 30 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο μας) στον αέρα. Δοκιμάζουμε αν ψήθηκε τρυπώντας με ένα μαχαίρι , αν βγει η λεπίδα μόνο με υδρατμούς είναι έτοιμο.Αφού ψηθεί το βγάζουμε, αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

πηγή:tastyday.gr