Νηστίσιμα και λαχταριστά μηλοπιτάκια
m7c9eapvgzmt7q2thw0u
Γεύσεις

Νηστίσιμα και λαχταριστά μηλοπιτάκια

Για μικρούς και μεγάλους

Υλικά

Μήλα κόκκινα 1 1/5 κιλό
Ζάχαρη 6-7 κουταλιές της σούπας
Φρυγανιά 4-5 κουταλιές της σούπας
Κανέλα 1 1/5 κουταλάκι του γλυκού
Γαρύφαλλο 1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο
Λεμόνι τον χυμό από μισό λεμόνι
Σταφίδες 4 κουταλιές της σούπας προαιρετικά
Ελαιόλαδο 1 κούπα του τσαγιού
Φύλλο κρούστας 500 γρ
Ζάχαρη άχνη 50 γρ

Οδηγίες

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα, να βράσουν σε σιγανή φωτιά. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη. Δεν βάζουμε καθόλου νερό γιατί τα μήλα θα βγάλουν τα δικά τους υγρά. Βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε την φρυγανιά, την κανέλα, το γαρύφαλλο και προαιρετικά τις σταφίδες. Ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας στο πάγκο της κουζίνας και τα κόβουμε σε λωρίδες. Τα αλείφουμε με το λάδι και βάζουμε τη γέμιση από τα μήλα σε κάθε λωρίδα. Τα τυλίγουμε σε στρογγυλά ή τρίγωνα, τα αλείφουμε με λάδι και τα βάζουμε σε ελαφρώς λαδωμένο ταψί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς (μέχρι να πάρουν χρώμα) για 20-25 λεπτά, τα βγάζουμε από τον φούρνο και μόλις κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα αν θέλουμε.

πηγή:chefoulis.gr

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα