Φοκάτσια με δεντρολίβανο και ρίγανη
cqqy8l2jfvsvvxya4xzr
Γεύσεις

Φοκάτσια με δεντρολίβανο και ρίγανη

Το ιταλικό ψωμί που θα λατρέψετε

Υλικά

500 γρ. αλεύρι γενικής χρήσης.
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
310 ml. χλιαρό νερό
100 ml. ελαιόλαδο
1/2 κ.γλ ζάχαρη
1 κ.γλ. (κοφτό) αλάτι
1 χούφτα δεντρολίβανο μαζί με ρίγανη

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπολ το χλιαρό νερό και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη μαγιά . Τα ανακατεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι να διαλυθεί εντελώς η μαγιά .

Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε λίγο ακόμα. Ρίχνουμε σε μια λεκάνη ζυμώματος το αλεύρι και το αλάτι και προσθέτουμε εκεί το χυλό με τη μαγιά .

Ζυμώνουμε για λίγο μέχρι να ενωθούν τα υλικά και τοποθετούμε τη ζύμη σε ελαφρά λαδωμένη λακάνη ( η ζύμη κολλάει ελαφρά).

Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και φυλάμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος για μία ώρα περίπου μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο. Τότε τοποθετούμε λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου, τη λαδώνουμε ελαφρά και αδειάζουμε πάνω τη ζύμη. Με λαδωμένα χέρια την απλώνουμε και διορθώνουμε την επιφάνεια .

Πασπαλίζουμε με το δεντρολίβανο , τη ρίγανη και λίγο αλάτι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο , για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει.

πηγή:tastyday.gr

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα