ΥΛΙΚΑ

500 γρ. φαρφάλες ολικής άλεσης

Για την πέστο σάλτσα

½ ματσάκι μαϊντανός, μόνο τα φύλλα
130 γρ. φουντούκια
1 κ.σ. διατροφική μαγιά
1 σκ. σκόρδο
130 γρ. ελαιόλαδο
χυμό από ½ λεμόνι

Για το σερβίρισμα

ξύσμα από ½ λεμονιού
ψιλοκομμένος μαϊντανός (προαιρετικά)
χοντροκομμένο φουντούκι (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τις φαρφάλες.
Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μείον ένα λεπτό. Θέλουμε τα μακαρόνια μας να είναι al dente.
Σε ένα μούλτι βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το ξύσμα λεμονιού και χτυπάμε για 3 λεπτά μέχρι να ομοιογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους και να έχουμε μια πάστα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με το πέστο και σερβίρουμε με το ξύσμα λεμονιού, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα έξτρα φουντούκια.
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε και με λίγο έξτρα ελαιόλαδο.

πηγή:akispetretzikis.com