Υλικά

250 γρ. κοφτό μακαρονάκι
1 κρεμμύδι ξερό
1 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
20 γρ. ούζο
340 γρ. χταπόδι πικάντικο σε κονσέρβα
θυμάρι φρέσκο, 4-5 κλωνάρια μόνο τα φύλλα
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά 2-3 λεπτά λιγότερο από ότι αναφέρει η συσκευασία. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και όταν κάψει προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και το κρεμμύδι. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε πολύ λίγο ακόμα, για μισό λεπτό περίπου.
Σβήνουμε με το ούζο και το αφήνουμε 1-2 λεπτά μέχρι το αλκοόλ να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε το χταπόδι σε κονσέρβα και τα ζυμαρικά.
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι δεν θέλει όμως πολύ γιατί η σάλτσα από το χταπόδι είναι ήδη πικάντικη. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν 1-2 λεπτά μέχρι η σάλτσα να δέσει.
Προσθέτουμε το θυμάρι και σερβίρουμε με έξτρα ελαιόλαδο.

πηγή:akispetretzikis.com