Υλικά

130 γρ. ηλιέλαιο
370 γρ. νερό
350 γρ. ζάχαρη
1 κ.σ. ξίδι
6 κ.σ. κακάο
½ κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
450 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. σόδα

Για το γλάσο

80 γρ. κακάο
220 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.σ. ηλιέλαιο
120 γρ. χυμό πορτοκάλι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το ηλιέλαιο, το νερό και τη ζάχαρη με ένα σύρμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξίδι, το κακάο, το αλάτι, τη βανίλια, το ξύσμα από το πορτοκάλι, το αλεύρι, τη σόδα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ωραίο ομοιογενές μείγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ με τρύπα 28 εκ. την οποία την έχουμε λαδώσει ελαφρά με ηλιέλαιο και πασπαλίζουμε με λίγο κακάο.
Ψήνουμε για 35-40 λεπτά μέχρι να βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέικ και να βγαίνει καθαρό.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για το γλάσο με τη βοήθεια ενός σύρματος.
Όταν το κέικ είναι έτοιμο αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε για 5 λεπτά.
Ξεφορμάρουμε το κέικ, το τοποθετούμε σε μια σχάρα, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και τέλος περιχύνουμε με το γλάσο και σερβίρουμε.

πηγή:akispetretzikis.com