Τραγανές σπιτικές κοτομπουκιές με παρμεζάνα
uyz7ofapvh33hzbuy27q
Γεύσεις

Τραγανές σπιτικές κοτομπουκιές με παρμεζάνα

Εύκολα και γρήγορα

Υλικά

700 - 800 γραμ. στήθος ή φιλέτο κοτόπουλου
100 – 120 γραμ. φρυγανιά τριμμένη (γαλέτα)
100 γραμ. παρμεζάνα
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
χυμό από ένα λεμόνι
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές.

Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, το λεμόνι, την μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε την γαλέτα και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε καλά.

Βουτάμε τις μπουκίτσες πρώτα στο λαδολέμονο και μετά στο μείγμα γαλέτας-παρμεζάνας. Τοποθετούμε τις μπουκίτσες δίπλα δίπλα, σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα .

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο μας.

Αν δεν μας αρέσει το λαδολέμονο, μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με νερό. Στην περίπτωση αυτή, πριν βουτήξουμε τις μπουκιές του κοτόπουλου στο νερό, πρέπει να τις αλευρώσουμε.

πηγή:tastyday.gr

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα