Μεσογειακά τορτελίνια φούρνου
dnyhpax9jg4ev9lylpuz
Γεύσεις

Μεσογειακά τορτελίνια φούρνου

Εύκολα και γρήγορα

Υλικά

750 γρ. τορτελίνια με γέμιση τυριών
4 κ.σ. ελαιόλαδο (2 κ.σ. + 2 κ.σ.)
1 κρεμμύδι ξερό
1 σκ. σκόρδο
1 πιπεριά πράσινη
200 γρ. ντοματίνια
250 γρ. κρέμα γάλακτος
250 γρ. mix τυριών
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 κ.γ. μπούκοβο
πιπέρι
250 γρ. φέτα
ρίγανη φρέσκια, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε αλάτι και τα τορτελίνια.
Βράζουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα τορτελίνια.
Σουρώνουμε, πασπαλίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τα αφήνουμε στην άκρη.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι με 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τα λαχανικά.
Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και αφαιρούμε από τη φωτιά.
Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση.
Σε ένα πυρίμαχο σκεύος 40x27 εκ. ρίχνουμε τα τορτελίνια, τα λαχανικά, τα ντοματίνια, την κρέμα γάλακτος, το mix τυριών, το μοσχοκάρυδο, το μπούκοβο και το πιπέρι.
Σπάμε τη φέτα με τα χέρια μας και την προσθέτουμε στο πυρίμαχο σκεύος με τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και ψήνουμε στον φούρνο για 10-15 λεπτά για να λιώσουν τα τυριά.
Σερβίρουμε με φρέσκια ρίγανη.

πηγή:akispetretzikis.com

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα