Scrambled eggs με φρέσκο σκόρδο και γιαούρτι
kihua6qmwwip2unoeq00
Γεύσεις

Scrambled eggs με φρέσκο σκόρδο και γιαούρτι

Εύκολα και γρήγορα

Υλικά

3-4 φρέσκα σκορδάκια (ή μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια)
Ελαιόλαδο
Αλάτι
2 κ. σούπας βούτυρο
4 μεγάλα αβγά, από κότες αλανιάρες σε θερμοκρασία δωματίου
2/3 φλιτζανιού ολόπαχο γιαούρτι (όχι στραγγισμένο), κατά προτίμηση πρόβειο
Μια καλή πρέζα μπούκοβο

Εκτέλεση

Ψιλοκόψτε τα φρέσκα σκόρδα ή τα κρεμμυδάκια, το λευκό και το περισσότερο πράσινο τμήμα. Βάλτε σε αντικολλητικό τηγάνι 2 κουταλιές ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρετε τα σκόρδα ή τα κρεμμυδάκια, πασπαλίζοντας με αλάτι, μέχρι να μαλακώσουν, 3-4 λεπτά.

Κόψτε το βούτυρο σε μικρούτσικα κομματάκια. Σπάστε τα αβγά σε γαβάθα και χτυπήστε τα βιαστικά, στην ουσία απλώς ανακατέψτε τα, μαζί με το κομματιασμένο βούτυρο, το γιαούρτι, μια πρέζα μπούκοβο και λίγο αλάτι.

Αδειάστε το μείγμα με τα αβγά πάνω στα σοταρισμένα σκόρδα ή τα κρεμμυδάκια. Η φωτιά πρέπει να είναι μέτρια προς το χαμηλό, όχι δυνατή.

Μετρήστε μέχρι το 20, δηλαδή 20 δευτερόλεπτα από τη στιγμή που θα αδειάσετε τα αβγά στο τηγάνι, αρχίστε να ανακατεύετε τα αβγά, με σπάτουλα, αρχίζοντας από την περιφέρεια και φέρνοντας τα πιο ψημένα εξωτερικά κομμάτια στο κέντρο του τηγανιού. Κάντε μια παύση μετά το πρώτο ανακάτεμα, για 20 δευτερόλεπτα ακόμα, και συνεχίστε τη διαδικασία ανακατεύοντας πλέον σταθερά, μέχρι να μην έχετε πλέον νερουλά κομμάτια. Όταν έχει σχεδόν πήξει το μείγμα, τραβήξτε το τηγάνι από τη φωτιά, και αφήστε το για μερικά δευτερόλεπτα, ανακατεύοντας με τη σπάτουλα μια φορά ακόμη προτού σερβίρετε.

πηγή:tastyday.gr

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα