Τηγανιτά καλαμαράκια με πικάντικη σάλτσα
1juqbi0wcnwcjr1cnnko
Γεύσεις

Τηγανιτά καλαμαράκια με πικάντικη σάλτσα

Εύκολα και γρήγορα

Υλικά

Για το καλαμάρι

500 γρ. καλαμάρι
αλεύρι, για το πανάρισμα
αλάτι
πιπέρι
σπορέλαιο, για το τηγάνισμα
μαϊντανός ψιλοκομμένος, για το σερβίρισμα

Για τη σάλτσα

80 γρ. γλυκιά σάλτσα τσίλι
100 γρ. μέλι
½ κ.γ. σησαμέλαιο
λίγο θυμάρι, ψιλοκομμένο
ξύσμα από ένα λεμόνι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το καλαμάρι και το κόβουμε σε ροδέλες.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα άλλο μπολ αναμιγνύουμε τη σάλτσα τσίλι, το μέλι, το σησαμέλαιο, το θυμάρι, το ξύσμα από το λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε τα δαχτυλίδια από τα καλαμάρια (1 τη φορά) μέσα στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε ελαφρά με ένα πιρούνι ώστε να καλυφθούν με το μείγμα.
Ζεσταίνουμε λίγο σπορέλαιο 3 εκ. βάθος σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Τηγανίζουμε τα δαχτυλίδια για 1-2 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Τα αφαιρούμε και τα τοποθετούμε πάνω σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρουμε ρίχνοντας τη σάλτσα πάνω από τα καλαμάρια ή μέσα σε ένα μπολ στο κέντρο του πιάτου. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο.

πηγή:akispetretzikis.com

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα