Υλικά

Για το καλαμάρι

500 γρ. καλαμάρι
αλεύρι, για το πανάρισμα
αλάτι
πιπέρι
σπορέλαιο, για το τηγάνισμα
μαϊντανός ψιλοκομμένος, για το σερβίρισμα

Για τη σάλτσα

80 γρ. γλυκιά σάλτσα τσίλι
100 γρ. μέλι
½ κ.γ. σησαμέλαιο
λίγο θυμάρι, ψιλοκομμένο
ξύσμα από ένα λεμόνι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το καλαμάρι και το κόβουμε σε ροδέλες.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα άλλο μπολ αναμιγνύουμε τη σάλτσα τσίλι, το μέλι, το σησαμέλαιο, το θυμάρι, το ξύσμα από το λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε τα δαχτυλίδια από τα καλαμάρια (1 τη φορά) μέσα στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε ελαφρά με ένα πιρούνι ώστε να καλυφθούν με το μείγμα.
Ζεσταίνουμε λίγο σπορέλαιο 3 εκ. βάθος σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Τηγανίζουμε τα δαχτυλίδια για 1-2 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Τα αφαιρούμε και τα τοποθετούμε πάνω σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρουμε ρίχνοντας τη σάλτσα πάνω από τα καλαμάρια ή μέσα σε ένα μπολ στο κέντρο του πιάτου. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο.

πηγή:akispetretzikis.com