Υλικά

500 γρ. καρότα βιολογικά, σε μέτριες φέτες
3 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών (βλ. συνταγή στα σπιτικά)
1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα ( ή γάλα καρύδας )
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
2 κ.σ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
1 σκελίδα σκόρδο
2 κ.γ. κάρι σε σκόνη
1/2 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
3 κ.σ. φρέσκο κόλιαντρο (ή μαϊντανό)
αλάτι, πιπέρι
καπνιστή πάπρικα

Εκτέλεση

Βάζουμε σε κατσαρόλα το ζωμό με τα καρότα, το κρεμμύδι, το τζίντζερ, το κάρι και το κύμινο με λίγο αλάτι και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν τελείως τα λαχανικά (περίπου 20'). Αφήνουμε να μισοκρυώσουν και μεταφέρουμε σε μπλέντερ, τμηματικά, να γίνουν αραιός πουρές. Τον βάζουμε σε κατσαρόλα και προσθέτουμε το σκόρδο λυωμένο, το γάλα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε στο ψυγείο 2 ώρες τουλάχιστον. Σερβίρουμε τη σούπα σε μπολ, βαθιά πιάτα ή φαρδιά, κοντά ποτήρια γαρνιρισμένη με 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι και ψιλοκομμένο κόλιαντρο ( ή μαϊντανό). Πασπαλίζουμε με λίγη καπνιστή πάπρικα.

πηγή:tastyday.gr