Εύκολη πίτα με πράσινο κολοκύθι χωρίς φύλλο
lciafvxrppm7q29fx0vh
Γεύσεις

Εύκολη πίτα με πράσινο κολοκύθι χωρίς φύλλο

Για όλες τις ώρες της ημέρας

Υλικά

3 φλιτζάνια τριμμένο και στραγγισμένο κολοκύθι (περίπου 800 γραμμάρια)
2 κούπες αλεύρι (κατά
προτίμηση 1 κούπα σταρένιο ,1 κούπα για όλες τις χρήσεις)
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια 
4 μεσαία αυγά 
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι πιπέρι
1 φλιτζάνι φέτα
1 φλιτζάνι γραβιέρα ή άλλο κίτρινο τυρί
1 φακελάκι μπέικιν 
Μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Τρίβουμε το κολοκύθι στον τρίφτη της ντομάτας και το αλατίζουμε. Το αφήνουμε σε σουρωτήρι για μια ώρα και το πιέζουμε να βγάλει και όσα περισσότερα υγρά γίνεται. Μετράμε τρία φλιτζάνια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Πάνω ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τον μαϊντανό. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τα τυριά και σε ένα τρίτο τα αλεύρια το μπέικιν και το πιπέρι. Στη συνέχεια, χτυπάμε τα αυγά με το ελαιόλαδο με το μίξερ χειρός.

Προσθέτουμε τα κολοκύθια με τα κρεμμύδια, τα τυριά και στο τέλος τα αλεύρια και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.

Αδειάζουμε τον πηκτό χυλό σε ελαφρά λαδωμένο πυρέξ ή σε ταψάκι . Βάζουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο στο χέρι μας και στρώνουμε την επιφάνειά της πίτας για να ισιώσει.

Την ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 60-65 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια και να ψηθεί και ο πάτος της. Τη σερβίρουμε ελαφρά ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

πηγή:tastyday.gr

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα