Γεια σας, όμορφες φίλες μου, εύχομαι να είστε καλά και να έχετε ήδη κάνει τις πρώτες βουτιές. Εσείς αγαπάτε το καλοκαίρι; Εγώ πολύ, αν και η ζέστη πολλές φορές μάς εξαντλεί. Υπάρχουν όμως και πολλά θετικά: Το δέρμα σκουραίνει, η θάλασσα ζεσταίνεται, τα ποτά κρυώνουν, η μουσική δυναμώνει, οι νύχτες μακραίνουν, η ζωή γίνεται ομορφότερη.

Έτσι, επισκέφθηκα τη διακεκριμένη αισθητικό Σαράντη Χριστίνα, που τιμήθηκε με πέντε βραβεία από τα «Aesthetic Awards» το 2024 ως αναγνώριση της πολυετούς προσπάθειάς της στο χώρο της αισθητικής.

Την ρώτησα, λοιπόν, πώς μπορούμε να φροντίσουμε το πρόσωπό μας και ποιες θεραπείες μάς προτείνει πριν από το καλοκαίρι και κατά τη διάρκειά του. Και μου απάντησε:

Το δέρμα μας δεν πάει διακοπές 

Το καλοκαίρι ήρθε και όλοι μας θα χαλαρώσουμε με ξεχωριστό τρόπο. Αξίζει, ωστόσο, να επισημάνουμε ότι το δέρμα μας δεν πάει διακοπές. Η θερμοκρασία ανεβαίνει και ο ήλιος είναι ακόμα πιο επικίνδυνος απ’ ό,τι τους χειμερινούς μήνες, γι’ αυτό παρακάτω θα υπογραμμίσουμε τα βασικά tips του καλοκαιριού για το δέρμα.

Αρχικά, το βασικότερο αξεσουάρ της εποχής (και όλου του χρόνου!) είναι το αντηλιακό προσώπου και σώματος.

Αποτελεί επιτακτική ανάγκη η χρήση του καθημερινά, διότι προστατεύει το δέρμα από μελαγχρώσεις, καρκίνο του δέρματος, εγκαύματα, ρυτίδες και λεπτές γραμμές.

Σημαντική είναι η ανανέωση του αντηλιακού κατά τη διάρκεια της ημέρας ανάλογα με το δείκτη προστασίας.

Επιπλέον, πριν από τις διακοπές, απαραίτητη είναι η ενυδάτωση του προσώπου με τη χρήση διαφόρων μηχανημάτων και μεθόδων που θα βρείτε σε ινστιτούτα αισθητικής.

Η ενυδάτωση αναζωογονεί την επιδερμίδα, αυξάνει την ελαστικότητα του δέρματος και το καθιστά πιο ανθεκτικό στην υπεριώδη ακτινοβολία. Μία ακόμη πληροφορία σχετικά με την ενυδάτωση είναι ότι αναφερόμαστε σε μια απόλυτα χαλαρωτική θεραπεία.

Η ενυδάτωση όμως δεν σταματάει στο ινστιτούτο. Είναι αναγκαίο να γίνεται και στο σπίτι με τη χρήση κατάλληλων προϊόντων, υπό την καθοδήγηση του αισθητικού. Αυτή την εποχή είναι απαγορευτική η χρήση ρετινόλης και των παραγώγων της. Όπως εξηγεί η αισθητικός, η ρετινόλη ευαισθητοποιεί το δέρμα όταν εκτίθεται στην υπεριώδη ακτινοβολία και το ηλιακό φως, με συνέπεια τη μείωση της αποτελεσματικότητά της. Επίσης, το δέρμα αφυδατώνεται λόγω του ήλιου, ενώ η ρετινόλη έχει επίσης την τάση να το αφυδατώνει, οπότε ο συνδυασμός της έκθεσης στον ήλιο με τη ρετινόλη προάγει την αφυδάτωση. Σε δέρματα με μελαγχρώσεις, ιδανική είναι η χρήση της βιταμίνης C ως βασικού συστατικού στα προϊόντα, σε συνδυασμό με μεσοθεραπεία στην αισθητικό, για να γίνει εφικτή η καταστολή των μελαγχρώσεων. Η χρήσης του dermapen στη μεσοθεραπεία βοηθάει αφενός την ανάπλαση του δέρματος και αφετέρου την ενυδάτωσή του.

Η βιταμίνη C είναι ευρέως γνωστή για την αντιοξειδωτική της δράση, για την αύξηση της φωτεινότητας του δέρματος, όπως επίσης και για τη διέγερση της παραγωγής κολλαγόνου.

Βαθύς καθαρισμός 

Σε δέρματα πιο λιπαρά, υποχρεωτικός είναι ο βαθύς καθαρισμός στις αρχές του καλοκαιριού. Με το βαθύ καθαρισμό πετυχαίνουμε την απαλλαγή του δέρματος από το περίσσιο σμήγμα, τα νεκρά κύτταρα και τους ρύπους. Ο καθαρισμός πριν από το καλοκαίρι θα βοηθήσει στο να μην φράξουν οι πόροι του δέρματος λόγω της αυξημένης εφίδρωσης. Χρειάζεται επίσης να σημειωθεί ότι τα δέρματα με τάση ακμής δεν πρέπει να επαναπαύονται ως προς το πρόγραμμα των θεραπειών τους. Μπορεί να μην επιτρέπεται να κάνουμε θεραπείες με οξέα και phytopeeling, όμως, ευτυχώς, υπάρχουν άλλες ρυθμιστικές θεραπείες εξίσου δυνατές και αποτελεσματικές, που εμποδίζουν την υπερέκκριση σμήγματος και δεν πρέπει να παραλείπονται.

Απ’ όλα τα παραπάνω γίνεται φανερό ότι κάθε δέρμα χρειάζεται τη φροντίδα του και το καλοκαίρι, σύμφωνα πάντα με την καθοδήγηση του ειδικού.

Ευχαριστώ πολύ την κ. Σαράντη για τις πολύτιμες συμβουλές της, αλλά και για τη θεραπεία ενυδάτωσης με βιταμίνη C που εφάρμοσε στο πρόσωπό μου. Πιστέψτε με, το αποτέλεσμα είναι ένα φωτεινό, λαμπερό και σούπερ ενυδατωμένο δέρμα.

woman@ontime-news.gr και xrousinou@parapolitika.gr

Με ρώτησες; Σου απάντησα! Είμαι εδώ για εσάς και για όλες τις απορίες σας!

TIPS

Θα σας ευχηθώ να περάσετε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο, να ξεκουραστείτε και να δροσιστείτε σε κάποια παραλία!

Να σε αγαπάς και να σε φροντίζεις!

Τα φιλιά μου!