Ο θάνατος του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα σόκαρε και γέμισε με θλίψη την ελληνική μουσική σκηνή στην οποία άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του.

Δύο μήνες έχουν περάσει σχεδόν δυο μήνες από τότε που έφυγε από τη ζωή ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας.

Χθες, ο αγαπημένος τραγουδοποιός είχε γενέθλια. Θα γινόταν 63 ετών. Με αφορμή αυτή την ημέρα, η κόρη του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, ένα συγκινητικό βίντεο από προηγούμενα γενέθλια του μπαμπά της.

Σε αυτό βλέπουμε τον καλλιτέχνη να περιστοιχίζεται από φίλους, οι οποίοι του κάνουν έκπληξη με μία τούρτα και του τραγουδούν. Η φράση που έγραψε η Μαρία Κλάρα Μαχαιρίτσα και η οποία συνοδεύει το βίντεο είναι η εξής: «Εκεί που δεν υπάρχει πια ο χρόνος…».


Ο θάνατος του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα σόκαρε και γέμισε με θλίψη την ελληνική μουσική σκηνή στην οποία άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του. Από το πρωί της Δευτέρας 9 Σεπτεμβρίου, οπότε έγινε γνωστός ο θάνατός του, τα κοινωνικά δίκτυα κατακλύστηκαν από τραγούδια του τραγουδοποιού, αλλά και από μηνύματα για τον χαμό του.

Από τις πιο συγκινητικές αναρτήσεις ήταν εκείνη του αγαπημένου φίλου του, Νίκου Πορτοκάλογλου, που μαζί με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα θα έδιναν μια μεγάλη φιλανθρωπική συναυλία στις 10 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο.

Ο τραγουδιστής ανέβασε μία φωτογραφία στο Instangram από την τελευταία κοινή τους συναυλία πριν λίγες μέρες στον Βόλο, μαζί με στίχους από το τραγούδι «Ψέματα».

Ξεχωριστή όμως ήταν και η κίνηση της μοναχοκόρης του Λαυρέντη, Μαρία Κλάρα Μαχαιρίτσα, να βάλει σκίτσο του πατέρα της στο προφίλ της στο facebook.



Ποιος ήταν ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας γεννήθηκε στις 5 Νοεμβρίου 1956 στη Νέα Ιωνία του Βόλου. Από πολύ μικρή ηλικία ήρθε σε επαφή με την μουσική.

Αργότερα θα εργαστεί χειρωνακτικά στην αποθήκη κάποιας δισκογραφικής εταιρείας, στην οποία κατά σύμπτωση θα κυκλοφορήσει το πρώτο του άλμπουμ το 1978 με αγγλικό στίχο με τους “P.L.J. Band” με τίτλο “Gaspar”.

Ακολουθούν διάφορες δουλειές, ενώ μετά τη στρατιωτική του θητεία αρχίζει να τραγουδάει αντάρτικα με τον Πάνο Τζαβέλα στη «Συντροφιά».

Στα 20 του χρόνια δημιουργεί με τον Παύλο Κικριλή και τον Τάκη Βασαλάκη το συγκρότημα P.L.J. Το 1983 οπότε και κυκλοφορεί ο δεύτερος δίσκος του συγκροτήματος, το τελευταίο μετονομάζεται σε «Τερμίτες», όνομα που παραπέμπει στους Beatles. Το 1989 ξεκινά η προσωπική του σταδιοδρομία ως συνθέτης και ερμηνευτής.



Το τραγούδι που έγραψε ο Γιάννης Ζουγανέλης

Ο Γιάννης Ζουγανέλης, χρόνια συνεργάτης και φίλος με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, παρουσίασε πρόσφατα το τραγούδι με τίτλο «Φίλοι Καρδιάς» για τον αγαπημένο καλλιτέχνη. «Τον Λαυρέντη τον πρόδωσε η καρδιά του, όμως, δεν προδόθηκε από τη ζωή.

Είναι αφιερωμένο χωρίς πολλά λόγια. Είναι από μέσα μου» περιέγραψε το τραγούδι ο Γιάνννης Ζουγανέλης, ο άνθρωπος με τον οποίο μίλησε ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας το βράδυ πριν το θάνατό του.