Η απόφαση του Πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle να αποσυρθούν από τα βασιλικά τους αξιώματα έσκασε σαν βόμβα όχι μόνο για τον υπόλοιπο κόσμο, αλλά από ότι φαίνεται και για το παλάτι. Όπως μεταδίδει η Daily Mail η Βασίλισσα Ελισάβετ και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας ενημερώθηκαν από την τηλεόραση με πηγές από το παλάτι να αναφέρουν πως η Βασίλισσα, όπως και οι Πρίγκιπες Κάρολος και Ουίλιαμ, είναι «βαθύτατα απογοητευμένοι», «σοκαρισμένοι, δυσαρεστημένοι και απόλυτα οργισμένοι».

 Η ανακοίνωση που εκδόθηκε από τα ανάκτορα του Μπάκινχαμ ανέφερε:

«Οι συζητήσεις με τον δούκα και τη δούκισσα του Σάσεξ είναι σε πρώιμο στάδιο. Κατανοούμε την επιθυμία τους να ακολουθήσουν άλλο δρόμο, ωστόσο χρειάζεται χρόνος προκειμένου να διευθετηθούν περίπλοκα θέματα».

Όπως αναφέρουν οι πηγές, η ανακοίνωση του Πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle ήταν μια προσωπική δήλωση για την οποία δεν είχαν συμβουλευτεί κανέναν από το Παλάτι ή την οικογένεια. Και η κίνησή τους έχει ήδη χαρακτηριστεί από μέλη του βασιλικού περιβάλλοντος και τον βρετανικό τύπο ως «πισώπλατη μαχαιριά», «έλλειψη σεβασμού στη Βασίλισσα» και «αχαριστία» για όσα τους έχει προσφέρει.Η ομάδα του Πρωινού μετέφερε όλο το παρασκήνιο αλλά και τις αντιδράσεις που έφερε η ανακοίνωση του πρίγκιπα Harry και της συζύγου του Meghan Markle, ότι παραιτούνται από τα πριγκιπικά τους καθήκοντα.