Ο Γιώργης Κοντοπόδης, έγινε ευρέως γνωστός με το ρόλο του Άγγελου στο «Κάτι χωρισμένα παλικάρια», όμως η επαγγελματική του πορεία δεν είναι μόνο αυτό.

Με σπουδές στη Φιλοσοφική Αθηνών, μεταπτυχιακό στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Αθηνών, σπουδές σε μουσική, παντομίμα, σεμινάρια, καθώς πλέον και καθηγητής στη Δραματική Σχολή Ίασμος, o ηθοποιός  έχει παίξει σε πολλές παραστάσεις  με μεγάλη επιτυχία. Μια από αυτές είναι το «Ελεύθερο ζευγάρι», ένα έργο, το οποίο  θα ολοκληρωθεί μετά απο έξι χρόνια επιτυχίας την 1η Φεβρουαρίου,  αλλά και στο «Amore Trio», που συνεχίζει μέχρι το τέλος του ίδιου μήνα.

Ο Γιώργος Κοντοπόδης με αφορμή τις παραστάσεις και τα νέα του επαγγελματικά σχέδια  μιλάει στα parapolitika.gr, για τους ήρωες που ενσαρκώνει, για θέματα σχέσεων,  για την συμμετοχή του στην σειρά στα «Κάτι χωρισμένα παλληκάρια» αλλά και την πρόταση που δέχτηκε για να συμμετάσχει στο YFSF.

Το «Ελεύθερο ζευγάρι» ολοκληρώνεται μετά από έξι σεζόν την 1η Φεβρουαρίου. Τι πιστεύετε ότι ήταν αυτό που έκανε την παράσταση τόσο επιτυχημένη;

«Η επιτυχία της παράστασης «Ελεύθερο ζευγάρι» οφείλεται  σίγουρα στο γέλιο, γιατί ο κόσμος έχει ανάγκη να γελάσει, ενώ σημαντικό ρόλο έχει παίξει και η διάδραση που υπάρχει με το κοινό, καθώς κατεβαίνουμε από την σκηνή και συνδιαλεγόμαστε με τους θεατές για το θέμα σχέσεων και γάμου, γιατί ο κόσμος ιντριγκάρεται και έρχεται ξανά και ξανά να δει την παράσταση. Και για εμάς τους ηθοποιούς κάθε φορά είναι μια άλλη παράσταση και αυτό μας κάνει να μην βαριόμαστε».

Μιλήστε μας και για το «Amore Trio». Τι πιστεύετε ότι ήταν αυτό που έκανε και αυτή την παράσταση τόσο επιτυχημένη ;

«Από την άλλη το «Amore Trio» είναι ένα έργο με κλασικό μοτίβο. Ένας καθηγητής θεολογίας που ερωτεύεται μια τραγουδίστρια, το έχουμε δει και σε άλλες περιπτώσεις, όπως το Ωραία Μου Κυρία, αλλά και το Κωνσταντίνου και Ελένης, με αφορμή μια συγκατοίκηση. Και αυτό το έργο έχει πάει καλά και νομίζω ότι το συστατικό της επιτυχίας και εδώ είναι το γέλιο, αλλά υπάρχει και ο έρωτας,  κάτι που δημιουργεί και πολύ συγκίνηση στον θεατή.»

Στιγμιότυπο απο την παράσταση "Αmore Trio''

Έχετε κοινά με τους ήρωες που ενσαρκώνετε και στις δυο παραστάσεις;

 «Ο ρόλος  που κάνω στο «Ελεύθερο ζευγάρι» μοιάζει αρκετά με τον χαρακτήρα μου, σε ότι αφορά την Κρητική προφορά , που έχουμε επιλέξει να βάλουμε στον έργο, άλλωστε αυτό μου άνοιξε και την πόρτα στην τηλεόραση. Κάτι άλλο δεν νομίζω ότι έχω. Άλλωστε είμαι κατά των ελεύθερων σχέσεων. Από την άλλη ο καθηγητής θεολογίας στο «Amore Trio»  είναι αρκετά συνεσταλμένος και θεωρώ πως είμαι και εγώ, ασχέτως αν δεν φαίνεται. Γενικά σε όλους μου τους ρόλους ψάχνω να βρω πράγματα του εαυτού μου και ανάλογα τις ανάγκες του ρόλου τα προσαρμόζω.»

Στιγμιότυπο απο τη παράσταση "Ελεύθερο Ζευγάρι"


Έχετε βρεθεί ποτέ ανάμεσα σε δυο γυναίκες, όπως ό ήρωας;
«Ερωτικά δεν έχω βρεθεί ανάμεσα σε δυο πρόσωπα ποτέ, για κανένα λόγο. Άλλωστε δεν είναι του χαρακτήρα μου. Είμαι αρκετά ξεκάθαρος στα θέλω μου τα προσωπικά. Σαν άνθρωπος είμαι αρκετά ζηλιάρης και γι’ αυτό δεν μπορώ αυτό το ''μοιράζεσθαι''.»



Ο περισσότερος κόσμος σας γνώρισε μέσα από την επιτυχημένη σειρά του
ANT1 «Κάτι χωρισμένα παλικάρια», όμως εδώ και χρόνια υπηρετείτε το θέατρο. Ήταν σοκ για σας η «αναγνωσιμότητα» που ήρθε με την επιτυχία της σειράς; Πώς το διαχειριστήκατε;

«Μπορεί να είμαι τόσα χρόνια στο θέατρο, αλλά δεν είμαι από τους τύπους που έλεγαν ποτέ, εγώ δεν κάνω τηλεόραση. Ήθελα να κάνω τηλεόραση , απλά σε αυτό που ήμουν κάθετος ήταν ότι δεν θα έκανα έναν ρόλο που δεν θα μου άρεσε, ένα ρόλο που δεν είναι ωραίος και όχι σημαντικός. Ο ρόλος μου στην σειρά άλλωστε ήταν στους 5 βασικούς… ήταν μικρότερος, αλλά όταν τον διάβασα τον ερωτεύτηκα αμέσως.  Ήταν ένα όμορφο ταξίδι. Πέρασα πολύ ωραία. Και με τον Βασίλη Θωμόπουλο, και με τους ηθοποιούς».  

Ο ρόλος του γκέι Κρητικού που υποδυθήκατε πιστεύετε σας έχει σημαδέψει;

«Όχι γιατί και η όποια πρόταση ήρθε μετά δεν αφορούσε σε ομοφυλόφιλο χαρακτήρα. Στην σειρά που δυστυχώς σταμάτησε στην ΕΡΤ, «6 νύχτες στην Ακρόπολη» ο χαρακτήρας ήταν τρελός, αλλά όχι ομοφυλόφιλος, αλλά και σε όσες προτάσεις δέχτηκα θεατρικά δεν μου ζήτησαν να κάνω τον ομοφυλόφιλο.»

Ποια είναι τα επόμενα σας σχέδια;

«Μετά τις κωμωδίες θα παίξω σε δράμα. Ένα έργο του Στίγκ Ντάγκερμαν, το «Στην σκιά του Μαρτ» μαζί με την Τζένη Ζαχαροπούλου.»

Πρόσφατα διαβάσαμε ότι θα συμμετάσχετε στο YFSF ως παίκτης, όμως στην επίσημη ανακοίνωση του ANT1, το όνομα σας δεν ήταν ανάμεσα στους συμμετέχοντες. Τι συνέβη;

«Για το YFSF είχα κάνει δυο ραντεβού με τον ANT1, αλλά τελικά δεν είμαι στην τελική δεκάδα. Είχα ενθουσιαστεί, αλλά είχα φοβηθεί επίσης γιατί είναι κάτι που δεν γνωρίζω. Τελικά το ότι δεν προέκυψε δείχνει ότι δεν έπρεπε να γίνει τώρα, δείχνει ότι δεν έπρεπε να γίνει γενικά; Δεν ξέρω. Όλα πάντως έβαιναν καλώς, όμως στο τέλος δεν ήμουν στην τελική πεντάδα των ανδρών. Το κανάλι επέλεξε κάποιους άλλους.»

Αν σας έκαναν πρόταση είτε για τηλεπαρουσίαση είτε να συμμετάσχετε στο πάνελ μιας εκπομπής, είτε ως κριτής θα το δοκιμάζατε;

«Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να συμμετάσχω, αλλά είμαι τόσο πληκτικός που θα βαρεθούν ακόμα και οι κάμεραμαν. Γενικά επιλέγω όταν κάνω κάτι, να γίνεται μέσω ενός χαρακτήρα άλλου, γιατί ως Γιώργης φοβάμαι να εκτεθώ. Επίσης δεν μου αρέσει να κρίνω άλλους. Και να με επιλέξει κάποιος δεν μπορώ να το κάνω γιατί φοβάμαι μην κάνω κακό και στην εκπομπή και σε εμένα.»


Με τον δημοσιογράφο του parapolitika.gr Τσακίρη Κωνσταντίνο