Συνέντευξη στην Σπυριδούλα Τριάντου, Εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, ένθετο Secret

Τον ακούµε στη ραδιοφωνική εκποµπή «Η µικρή µας πόλη» κάθε Σαββατοκύριακο 6 µ.µ. - 9 µ.µ., στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» 90,1 FM, ενώ τα τελευταία χρόνια τον διαβάζουµε καθηµερινά στο πολύ επιτυχηµένο blog του, www.nikosonline.gr. Οι εκποµπές του στο ραδιόφωνο είναι µοναδικές. Κατά κοινή παραδοχή, κάνει ίσως µία από τις καλύτερες εκποµπές του ελληνικού ραδιοφώνου. Εκποµπές για να µπουν σε αρχείο, που λένε.Σκέφτεται να επιστρέψει στην τηλεόραση, αλλά όχι ως κριτής ή παρουσιαστής – θα του άρεσε να βρεθεί πίσω από τις κάµερες. Εδώ, λοιπόν, µε καφεδάκι και κουβεντούλα, για να µας τα πει όλα...

 

Ακόµα µία χρονιά στο ραδιόφωνο «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» 90,1 FM. Τι είναι αυτό που σου αρέσει εδώ, στο «σπίτι» σου πια, στον  Πειραιά;

«Κατ’ αρχήν, µου αρέσει που µε έπεισαν να επιστρέψω στο ραδιόφωνο. Ήγουν περίπου 7 χρόνια εκτός ραδιοφώνου και τελικά ήταν -όπως φάνηκε- κάτι που µου έλειπε και έλειπε γενικώς (γέλια). Μου αρέσει το Σαββατοκύριακο, γιατί είναι πιο ήσυχο και χαλαρό. Μου αρέσει που δεν έχουµε περιορισµούς και play list… Μου αρέσει το 6 µ.µ. - 9 µ.µ. και µου αρέσει που συζητάµε µε τη διοίκησητου σταθµού την προοπτική να αναλάβω να γίνουν οι εκποµπές του Σαββατοκύριακου κάπως πιο πολιτιστικές...».

 

Έχεις πολύ «λαό» που είναι πιστός στις ραδιοφωνικές σου εκποµπές, έτσι δεν είναι;

 

«Έχω ρεκόρ µηνυµάτων από Ελλάδα αλλά και από Έλληνες σε κάθε γωνιά της Γης. Είναι απίστευτο αυτό που µου συµβαίνει ξανά, έπειτα από τόσα χρόνια, ακόµα και στην καθηµερινότητά µου. Από το Θέατρο Τέχνης και το cafe στην Καλλιθέα και από τους ταξιτζήδες µέχρι το κορίτσι στη ρεσεψιόν εταιρείας, όλοι µου λένε για την εκποµπή µου, τη «Μικρή µας πόλη». Πάνε βόλτα τον σκύλο τους και στα ακουστικά µε ακούν, δεν βγαίνουν αν δεν τελειώσει η εκποµπή... Τέτοια».

 

 

 

Τι άλλο σου λένε; Τι τους αρέσει σε σένα καιδεν σε αλλάζουν;

 

«Τρελαίνονται για τη µουσική, για τις εναλλαγές στο ρεπερτόριο, για τα σχόλια και το χιούµορ. Τους αρέσει που επικοινωνώ τηλεφωνικά µε γνωστούς και νέους καλλιτέχνες...».

 

Σαν ποιους;

 

«Τι να σου πρωτοπώ; Από Μαρία Φαραντούρη και ∆ήµητρα Γαλάνη µέχρι Μανώλη Μητσιά και Τάνια Τσανακλίδου. Από Πορτοκάλογλου και Μποφίλιου µέχρι Κορκολή και Θέµη Καραµουρατίδη. Είναι πολλά τα πρόσωπα που µε έχουν τιµήσει».

 

Ξέρω πως οι ακροατές τρελαίνονται και για τα αφιερώµατά σου.

 

«Να σου πω αρχικά ότι έχω κάνει δύο σπάνιες τρίωρες συνεντεύξεις live στο στούντιο του σταθµού, µε τη Νάνα Μούσχουρη και τον Σταµάτη Κραουνάκη. Ηρθαν οι ίδιοι και κάναµε µαζί τρεις ώρες εκποµπή. Μετά να αναφέρω τις αφιερωµατικές εκποµπές στο Νέο Κύµα, στην Παλιά Αθήνα, στον Νίκο Γκάτσο, στον Γιάννη Σπανό, στον Τσιτσάνη, στον Ζαµπέτα και στον Βαµβακάρη. Εκποµπές επετειακές, αφιερώµατα σε κινηµατογραφικά, τηλεοπτικά και θεατρικά τραγούδια, στη βραζιλιάνικη µουσική, ταξίδι στη Μεσόγειο... Ενα σωρό από σπάνιες εκποµπές που δεν κάνει κανείς πια στο ραδιόφωνο...».

 

Είσαι αυθεντικός, τα λες χύµα και τσεκουράτα... Θα παρουσίαζες το «Big Brother», αν σου γινόταν πρόταση;

 

«Όχι, δεν είναι του τοµέα µου... Ασε που δεν είµαι παρουσιαστής. Θα ήθελα να κάνω πράγµατα στην τηλεόραση, ως σύµβουλος, αρχισυντάκτης, να δίνω ιδέες, να φτιάχνω αφιερώµατα, να διορθώνω λάθη...».

 

 

 

 

Η τηλεόραση γενικά πώς σου φαίνεται; Βλέπεις, για παράδειγµα, «Αγριες µέλισσες»;

 

«Όχι, αν και σκοπεύω στις διακοπές µου να δω µαζεµένα τα επεισόδια, χωρίς διαφηµίσεις και χωρίς να χρειάζεται να περιµένω το επόµενο... Ολοι µιλάνε γι’ αυτήν τη σειρά. Ναι, θέλω να τη δω».

 

Έχεις υπάρξει αυστηρός στην τηλεόραση ως κριτής. Στη ζωή σου είσαι αυστηρός;

 

«Όχι, καθόλου. Ίσα-ίσα, είµαι χαλαρός, έχω πλάκα, είµαι πολέµιος του politically correct και δεν τα παίρνω όλα πολύ στα σοβαρά. Είµαι αυτό που λένε «παίρνω στα σοβαρά τη δουλειά µου, αλλά όχι τη ζωή µου».

 

Αν σου έδιναν πολλά χρήµατα για να παρουσιάσεις µια εκποµπή µαζί µε µια κοπέλα που βγήκε από ριάλιτι -τύπου «GNTM»-, θα δεχόσουν;

 

«(Γέλια). Ούτε κατά διάνοια! Προτιµώ να πεινάσω».