Ο ηθοποιός που αγαπήσαμε μέσα από τους αμέτρητους τηλεοπτικούς και θεατρικούς ρόλους σε μια εξομολόγηση ψυχής, μιλά   για τα Σεμινάρια «Συναισθηματικής Διαλεκτικής» που παραδίδει, την επίσκεψή του στο Άγιο Όρος, το καφέ της Χαράς αλλά και για τη σχέση του με τον Χάρη Ρώμα




τα "Σεμινάρια «Συναισθηματικής Διαλεκτικής» είναι μία βιωματική μέθοδος πάρα πολύ ευχάριστη που μας βοηθάει να διαχειριζόμαστε και να εκφράζουμε σωστά τα συναισθήματά μας. Αυτό μπορεί να ακούγεται λίγο ποιητικό και λίγο γενικό. Δεν είναι όμως έτσι. Υπάρχουν τεχνικές, υπάρχουν ασκήσεις. Πηγαίνω σχεδόν κάθε χρόνο στη Νέα Υόρκη και στο Λος Άντζελες όπου παρακολουθώ εκεί κάποια σεμινάρια και φέρνω καινούργιες ασκήσεις. Γιατί πρέπει να σου πω ότι στην Αμερική όλο αυτό είναι αρκετά διαδεδομένο. Βασίζεται πάνω στους δείκτες συναισθηματικής ευφυΐας.




Τι σημαίνει αυτό; Ότι κάθε άνθρωπος εκτός από τη βιολογική του ηλικία, έχει και την συναισθηματική του ηλικία που τις περισσότερες φορές δεν συμβαδίζουνε. Δηλαδή κάποιος μπορεί να είναι 50 χρονών βιολογικά, συναισθηματικά όμως να είναι 12 ή 15 ή ακόμα και συναισθηματικά ανάπηρος. Αυτοί οι δείκτες, λοιπόν, υπάρχουν σε κάθε άνθρωπο και μετριούνται. Σου κάνουν ένα απλό τεστ και εντοπίζουν πού βρίσκεται η συναισθηματική σου νοημοσύνη, σε ποιο επίπεδο. Από κει και πέρα, λοιπόν, ξεκινάνε οι ασκήσεις, οι τεχνικές για να αυξήσεις αυτό το επίπεδο.






Γιατί δε σου κρύβω ότι ένας συναισθηματικά ευφυής άνθρωπος είναι αυτός που μπορεί να διαχειριστεί πολύ καλά τις φοβίες του, τις ανασφάλειές του, να δουλέψει τα κενά που έχει μέσα του και τελικά να έρθει πολύ πιο κοντά στην ευτυχία γιατί ξέρει τι πραγματικά τον κάνει ευτυχισμένο...μπορεί κάποιος άμεσα να επικοινωνήσει μαζί μας αλλά και η ιστοσελίδα μας www.synaisthimatikhdialektikh.com καθώς και οι σελίδες μου στο facebook και instagram." εξηγεί στον  Παναγιώτη Βαζαίο και το «ΧΑΙ» . Ο Στέλιος Καλαθάς μιλά για το Καφέ της Χαράς  λέγοντας πως '' Κάναμε αρκετά γυρίσματα εκεί και περάσαμε εξαιρετικά με τον Χάρη Ρώμα. Φανταστική εμπειρία που δεν θα την ξεχάσω ποτέ. Μέχρι στιγμής, όχι δεν μου έχει γίνει κάποια πρόταση για τον τέταρτο κύκλο του «Καφέ». Εννοείται πως θα ήθελα να συμμετέχω. Τον εκτιμώ αφάνταστα τον Χάρη και έχουμε άριστες σχέσεις. Απλά έχουμε χαθεί τελευταία΄'' τονίζει 

Αν πιστεύει στον Θεό;

 

 

Πάρα πολύ.Επιστρέφοντας νύχτα στην Αθήνα από την Επίδαυρο εκεί στις φιδίσιες στροφές μπλόκαρε το σασμάν και δεν μπορούσα να σταματήσω το αυτοκίνητο. Από το αντίθετο ρεύμα έρχονταν νταλίκες αναβοσβήνοντάς μου τα φώτα, λόγω της ταχύτητας που είχε αναπτύξει το αμάξι. Έπεσα πάνω σε ένα δέντρο και σταμάτησα, ευτυχώς χωρίς να χτυπήσω. Ο καλός Θεός με γλίτωσε. Ίσως η ευλογία του Αγίου Παϊσίου που γνώρισα στο Άγιο Όρος.Έχω πάει αρκετές φορές. Μία από αυτές συνόδευσα τρεις τυφλούς φίλους μου που επιθυμούσαν την ευλογία του Αγίου Παϊσίου. Είχα την τύχη να τον επισκεφτώ τρεις φορές.