Αυλαία έριξε το Big Brother τη νύχτα της Παρασκευής, 18 Δεκεμβρίου στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Είκοσι παίκτες βρέθηκαν για αρκετές εβδομάδες φιλοξενούμενοι στο σπίτι του Μεγάλου Αδελφού, μόνο πέντε όμως κατάφεραν να φτάσουν στον μεγάλο τελικό και να διεκδικήσουν το έπαθλο των 100.000 ευρώ.

Για 16 εβδομάδες, οι διαγωνιζόμενου του Big Brother μοιράστηκαν με το τηλεοπτικό κοινό τις ιστορίες της ζωής τους, τα όνειρα, τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους. Μας κράτησαν συντροφιά για τόσα βράδια!

Πιο κοντά στην πηγή με το νερό, ωστόσο, έφτασαν μόλις πέντε. Οι Άννα Μαρία Ψυχαράκη, Γρηγόρης Τσεκούρας, Δημήτρης Πυργίδης, Ζακ Ιωαννίδης και Σοφία Δανέζη.

Οι δύο κυρίες μάλιστα του ριάλιτι του ΣΚΑΪ ήταν εκείνες που έμειναν τελευταίες στο σπίτι του Μεγάλου Αδελφού.

Στο φινάλε, λοιπόν του μεγάλου τελικού του Big Brother, ο Χάρης Βαρθακούρης πλάι στον Ανδρέα Μικρούτσικο κλήθηκε να ανακοινώσει το όνομα της μεγάλης νικήτριας του Big Brother.

Και αυτό, όπως πολλοί περίμεναν, δεν ήταν άλλο από… Άννα Μαρία Ψυχαράκη!

Αν κι από την αρχή ήταν το μεγάλο φαβορί κι όλοι πίστευαν ότι θα κερδίσει η Άννα Μαρία Ψυχαράκη το Big Brother, η ίδια έδειχνε να μην το πιστεύει με τίποτα. Αφού χαιρέτισε την Σοφία Δανέζη που κατέκτησε την δεύτερη θέση, ξέσπασε σε κλάματα περνώντας από κάθε γωνιά του σπιτιού και μην ξέροντας τι να κάνει. Παράλληλα ούρλιαζε ευχαριστώντας τον κόσμο για την αγάπη του και που την στήριξε με όσα πέρασε μέσα στο παιχνίδι. Από νωρίς στα στούντιο επικρατούσε ένας ευχάριστος πανικός καθώς όλοι οι παίκτες που είχαν συμμετάσχει στο Big Brother είχαν βρεθεί εκεί για το τελευταίο live και φυσικά χαίρονταν που είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν ξανά όλοι μαζί.

Η Άννα Μαρία έφτασε στο πλατό κάτω από αποθέωση, τα δίδυμα τη σήκωσαν στα χέρια και ο Χάρης Βαρθακούρης προσπαθούσε να την ηρεμήσει και να της τραβήξει την προσοχή ώστε να της δώσει το έπαθλο. Απέναντί της η μητέρα της που προσπάθησε με δυο κουβέντες να τη συνεφέρει από την υπερβολική χαρά που είχε.
«Μετά από 112 ημέρες έφτασε η βραδιά που όλοι περιμέναμε. Πέντε συγκάτοικοι έφτασαν μέχρι εδώ όμως μόνο ένας θα κερδίσει το μεγάλο έπαθλο συνολικής αξίας 100.000 ευρώ», είπε μεταξύ άλλων ο Χάρης Βαρθακούρης κατά την έναρξη, ενώ στα πλάνα βλέπαμε όλους τους παίκτες που πέρασαν από το παιχν΄διι αλλά και τους συγγενείς των παικτών που βρίσκονται στον τελικό.

Δείτε το βίντεο:

Ο Χάρης Βαρθακούρης, αφού καλησπέρισε το τηλεοπτικό κοινό και όσους ήταν στο στούντιο, έκανε μια ανακοίνωση για την ψηφοφορία. «Σήμερα η ψηφοφορία θα κλείνει ανά διαστήματα και θα σας ενημερώνω γι΄αυτό, καθώς δεν θα φύγουν όλοι οι συγκάτοικοι ταυτόχρονα. Καμία ψήφος σας δεν θα πάει χαμένη και θέλω να σας ενημερώσω ότι σε μισή ώρα κάποιος θα αποχωρήσει», είπε μεταξύ άλλων ο Χάρης Βαρθακούρης.
Κατά την έναρξη του live, ο Χάρης Βαρθακούρης, ζήτησε από τον Ανδρέα Μικρούτσικο να του εκφράσει τα συναισθήματά του. Ο Χάρης Βαρθακούρης λοιπόν, τον ρώτησε αν ανυπομονεί για το τέλος και το ποιος θα βγει νικητής κι εκείνος του απάντησε και στις δύο ερωτήσεις με ένα «Όχι». Στη συνέχεια ωστόσο με ενθουσιασμό του είπε τελικά αυτό που ήθελε να ακούσει.
Λίγο πριν τον μεγάλο τελικό από τον οποίο θα αναδειχτεί και ο μεγάλος νικητής, στήθηκε πάρτι στο σπίτι του Μεγάλου Αδερφού και στο live είδαμε τα σχετικά πλάνα!

Μία ανάσα πριν το φινάλε, οι παίκτες το γλέντησαν!
Μία μεγάλη αποκάλυψη είχε ο τελικός του Big Brother! Στο πλατό βρέθηκαν όλοι οι παίκτες που πέρασαν από το σπίτι του «Μεγάλου Αδερφού», μεταξύ άλλων και η ξανθιά καλλονή, Ράνια, η οποία εξέπληξε με τη συμπεριφορά και την ταπεινότητα που επέδειξε το διάστημα που συμμετείχε στο τηλεπαιχνίδι. Η Ράνια, η οποία είχε δηλώσει ότι θέλει να κάνει οικογένεια και μάλιστα έξι παιδιά, βρισκόταν σε σχέση όσο ήταν στο παιχνίδι, η οποία ωστόσο τερματίστηκε αφότου αποχώρησε από αυτό. Μάλιστα, ήταν κάτι που είχε προβλέψει η Άννα Μαρία, όταν μία ημέρα της είχε διαβάσει το χέρι. Η Ράνια αποκάλυψε τον χωρισμό της στο πλατό του Big Brother κατά τη διάρκεια του τελικού και τόνισε ότι ήταν κάτι που της το είχε βρει η Κρητικιά συμπαίκτριά της. Η ίδια πάντως ξεκαθάρισε ότι ο λόγος του χωρισμού δεν έχει να κάνει σε καμία περίπτωση με τη συμμετοχή της στο Big Brother, ωστόσο δεν θέλησε να επεκταθεί περαιτέρω. Παρόλα αυτά, τόνισε ότι το όνειρο της να αποκτήσει έξι παιδιά παραμένει.
Λίγο μετά το πέρας της πρώτης ώρας, κοντά στις 10 το βράδυ, ο παρουσιαστής Χάρης Βαρθακούρης κλήθηκε να ανακοινώσει το όνομα του παίκτη που δεν θα συνεχίσει στην κούρσα της διεκδίκησης του μεγάλου επάθλου. Και εκείνος που αποχώρησε πρώτος είναι ο Γρηγόρης Τσεκούρας! Λίγο πριν το πέρας της δεύτερη ώρας, ο παρουσιαστής του Big Brother, Χάρης Βαρθακούρης επανήλθε στο σπίτι του Μεγάλου Αδελφού προκειμένου να ανακοινώσει στους φιναλίστ το όνομα του παίκτη που δεν θα συνεχίσει στην κούρσα της διεκδίκησης του μεγάλου επάθλου. Και αυτό, προς έκπληξη αρκετών, δεν ήταν άλλο από του Ζακ Ιωαννίδη! Έτσι, Άννα Μαρία, Δημήτρης και Σοφία διεκδικούν ακόμα τη νίκη στο Big Brother!