της Σάσας Σταμάτη 

Θεωρείται ένας απο τους καλύτερους σεφ της Ελλάδας. Παράλληλα ειναι εστιάτορας ενώ εχει κατά καιρούς εχει κάνει εκπομπές στην τηλεόραση αλλα και εχει συνεργαστεί με πρωινές εκπομπές.  Ο Βασίλης Καλίδης  μιλάει αποκλειστικά στα parapolitika.gr γιατι αποφάσισε ν μην κανει τα μαγαζιά του delivery και take a way , αποκαλυπτει τ πιο δύσκολα φαγητά που εχει δοκιμάσει ενώ απαντά αν θα πήγαινε κριτής στο master chef-εκτός απο γνωστός σεφ , συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής  ειςαι και ιδιοκτήτης 2 εστιατορίων , το überness στη λαχαναγορά του ρεντη και το pink flamingo στο Σύνταγμα .

 

Πως βιώνεις την κατασταση ;

Με πολύ υπομονή . Ειναι αναγκαίο κακό . Πρέπει να προσέχουμε γιατι προέχει η υγεια. Κάποιοι συνάδελφοι επιλέγουν να μείνουν ανοιχτοί με delivery και take away . Εγω εχω κλείσει τα μαγαζιά μου γιατι δεν ήθελα να ρισκάρω την υγεια των υπαλλήλων μου και τη δίκη μου. Υπομένω στοίκα και τις οδηγίες.

 

 

Τηλεοπτικά θα σε δουμε κάπου ;

Εχω συμφωνήσει μ ενα κανάλι να κάνω ενα διατροφικό ντοκιμαντέρ παρα πολύ ενδιαφέρον πολύ διαφορετικό απ οτι εχω κάνει μέχρι τωρα ομως λογω του δεύτερου lockdown και του γενικότερου παγκόσμιου lockdown , τα γυρίσματα τα περισσότερα θα ηταν στο εξωτερικό και το 50% στην Αμερική προτιμήσαμε να μην προχωρήσουμε στην υλοποίηση του project γιατι δεν ηταν εφικτό και περιμένουμε μερα προς μερα να δουμε τις εξελίξεις και με την πρώτη ευκαιρία θα πάρει το project μπρος.

 

-Έκανες την επιτυχημένη ταξιδιωτική εκπομπη μαγειρικής street food. Ποια είναι τα πιο περίεργα πραγματα που εχεις δοκιμάσει;

Εχω δοκιμάσει παρα πολλά περίεργα και στα ταξίδια της εκπομπής και στα προσωπικά μου ταξίδια. Εχω δοκιμάσει κόμπρα στο Βιετνάμ, ακρίδες στην Ιαπωνία, εχω δοκιμάσει σπερμα μπακαλιάρου στην Ισπανία , λουκάνικο απο κροταλια στην αριζωνα

 

Ποιο ειναι το πιο extreme πράγμα που εχεις κανει;

Βούτηξα ανοιχτά της Χονολουλού μεςα στον ωκεανό , καταμεσής του ωκεανού πολύ μακριά απο τη Χαβάη, σε κλουβί περιτριγυρισμένος απο Λευκούς καρχαρίες . Τρομερή εμπειρία . Στην αρχή φοβήθηκα παρα πολύ όταν ομως είδα οτι οι καρχαρίες μας αγνοούσαν παντελώς , ένοιωσα ήρεμα.

 

Σε λιγο καιρο ξεκινάει το master chef θα πήγαινες κριτής ;

Έχω δηλώσει πολλές φορές πως δεν μου αρέσουν οι διαγωνισμοί . Δεν είναι στο Dna μου . Καθαρά για επαγγελματικούς λόγους ομως , προβολής και βιοπορισμού βεβαίως και μπορεί ν δεχόμουν αν μου γινόταν η πρότασή