Το «Πάμε Δανάη» συνάντησε τον Στέφανο Μουαγκιέ, ο οποίος μίλησε για την απίστευτη ιστορία της γνωριμίας των γονιών του, τις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει στην Ελλάδα ως έγχρωμος άνδρας, αλλά και τις σκέψεις του να ασχοληθεί μελλοντικά με την πολιτική.

Η συνάντηση με τον Στέφανο Μουαγκιέ έγινε στον Βύρωνα, στη γειτονιά του.

«Είμαστε σε ένα μέρος που το έχω συνδυάσει με πάρα πολλές στιγμές από μικρό παιδί. Εδώ γίνονται πολλές εκδηλώσεις. Έχω γεννηθεί στην Ελλάδα. Οι γονείς μου είναι και οι δύο από την Ουγκάντα, αλλά γνωρίστηκαν σε ένα φοιτητικό πάρτι που έκαναν οι γιατροί και τα παραϊατρικά επαγγέλματα στη φοιτητική εστία του Ζωγράφου», είπε ο ταλαντούχος ηθοποιός.

Σχετικά με την επαναπροβολή της σειράς «Κλεμμένα Όνειρα» του MEGA, που τον ανέδειξε, ο ίδιος είπε ότι «έκατσα με τη μάνα μου και είδα τα πρώτα δύο επεισόδια πάλι, και συνειδητοποίησα πώς περνούν τα χρόνια».

Μιλώντας για το θέμα της εποχής, τον κορoναϊό και το εμβόλιο, ο Στέφανος Μουαγκιέ είπε ότι «Ένας ηθοποιός, η δουλειά του δεν είναι να κινεί τον κόσμο σε κάποια κατεύθυνση. Δεν έχω κρύψει αυτά που πιστεύω και το έχω πληρώσει.

Θα πω ευθέως ότι δε θέλω να κάνω το εμβόλιο, αλλά οι καταστάσεις θα μας οδηγήσουν δυστυχώς να το κάνουμε. Δεν είμαι συνωμοσιολόγος που πιστεύω ότι υπάρχουν τσιπάκια και όλες αυτές οι χαζομάρες».

Ο Στέφανος Μουαγκιέ αναφέρθηκε και στις απειλές που είχε δεχτεί. «Από ένα φασιστικό μόρφωμα με είχαν βρει και απειλούσαν για τη ζωή μου», είπε χαρακτηριστικά, ενώ μίλησε και για τις δυσκολίες που έχει περάσει στην Ελλάδα ως έγχρωμος άνδρας.

«Στα σχολικά μου χρόνια σχεδόν καθημερινά με σταματούσαν για εξακρίβωση στοιχείων. Ήμουν από τους τυχερούς που είχα ελληνική υπηκοότητα.

Πήγαινα στο τμήμα και ο διοικητής με είχε μάθει. Τώρα αυτό έχει αλλάξει. Οι αστυνομικοί με σταματούν για φωτογραφίες», είπε χαρακτηριστικά.

«Ήμουν χρόνια σε ομάδες που έχουν να κάνουν με τον πολυπολιτισμό, με το μεταναστευτικό, με το προσφυγικό, η μόνη έδρα που θα μπορούσα να έχω την απόλυτη πηγή για το τι γίνεται είναι η Ευρωβουλή. Θα με ενδιέφερε να ασχοληθώ με την πολιτική σε μία ηλικία που θα έχω κάνει τον επαγγελματικό μου κύκλο», είπε ακόμα.

«Έχω ένα bistro στο Βύρωνα. Έγινε σε πολύ δύσκολο καιρό. Δυστυχώς η εστίαση, όπως και τα θέατρα, είναι κλειστά, που πιστεύω ότι ήταν από τους πιο ασφαλής χώρους καθώς τηρούσαμε όλα τα μέτρα», ανέφερε κλείνοντας ο Στέφανος Μουαγκιέ.