Ο Λάκης Γαβαλάς ξεσπά αποκλειστικά στην «ON time» μιλώντας για τη βία γενικότερα στην τηλεόραση και δεν διστάζει να αναφερθεί μάλιστα και σε πασίγνωστη κυρία της μικρής οθόνης που συμβουλεύει τους τηλεθεατές να κάνουν μάγια για να αποκτήσουν τον/τη σύντροφο που θέλουν.

-Λάκη, έχει γίνει μεγάλος ντόρος με γυναίκες που έχουν δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση.  Εσύ σαν άνδρας έχεις δεχτεί ποτέ κάτι αντίστοιχο;

«Ούτε σεξουαλική ούτε και λεκτική, γιατί είμαι εγώ αυτός που μιλάει πρώτος και τελειώνει πρώτος. Άρα λοιπόν, οι άλλοι πειθαρχούν απλά. Από την άλλη, δεν καταλαβαίνω γιατί γινόντουσαν αυτά μεταξύ 2000-2015 από ό,τι λένε και το λένε τώρα. Θεωρώ ότι όταν υπάρχει ένα πρόβλημα, πρέπει να λύνεται τη στιγμή του. Τότε ήταν άλλες οι εποχές, άλλες οι διευκολύνσεις και οι δυσκολίες, άλλη ανοχή είχαμε άλλους καιρούς, άλλη ανοχή έχουμε σήμερα. Όμως, όταν μιλάτε για παρενοχλήσεις διάφορες και υπάρχει σε κανάλι κυρία η οποία λέει ότι έχω και βιβλία και συγγράμματα και έργα τα οποία λένε ότι πρέπει με μάγια να αποκτήσετε κάποιον, δεν καταλαβαίνω αυτό πώς δεν το θεωρείτε βία».

-Τι εννοείς;

«Εννοώ ότι υπάρχει άνθρωπος στην τηλεόραση που λέει «κάντε μάγια στον άνθρωπό σας για να σας αγαπήσει. Αυτό τι λέγεται, που το λέμε δημόσια, πώς λέγεται αυτό το πράγμα; Δεν μπορείτε να φέρετε έναν παραλληλισμό με αυτό που έπαθε η Ζέτα Δούκα με αυτό που λένε κάποιοι άλλοι σαν συμβουλή; Η κοινωνία μας σήμερα, προκειμένου να λεχθούν κάποια πράγματα και να έρθουν αντιμέτωποι μεταξύ τους οι άνθρωποι, δεν μπορώ να απορρίψω ότι είναι η ίδια η τηλεόραση που μυεί τον κόσμο να κάνει πράγματα και να υπάρχει μια ατασθαλία. Βία λέγεται και όταν βλέπουμε ένα παιχνίδι και ο ένας σπρώχνει τον άλλον και το βλέπουμε 800 φορές την ημέρα. Βία λέγεται και το λεκτικό που λες στον άλλον «δεν θα φας, θα ψοφήσεις, γιατί δεν πρέπει να φας, θα νικήσω εγώ». Αυτό μας πείραξε τώρα, το ένα μεμονωμένο; Αφού η κοινωνία της Ελλάδας αυτό δείχνει. Βρίζεται ο ένας με τον άλλον, σπρώχνεται ο ένας με τον άλλον. Αυτό είναι ένα φαινόμενο, τι θέλετε να σας πω εγώ;».